Programma Stadstriathlon 2017

Op zaterdag 19 november vond in Nieuwegein het NTB Congres plaats. Hier werden alle Teamcompetities voor 2017 bekend gemaakt. Vanaf nu is tevens het programma voor Stadstriathlon Weert 2017 bekend. Een vol programma met recreatieve wedstrijden, Europese topwedstrijden en wedstrijden voor onze regionale toppers! De Stadstriathlon vindt wederom plaats in het tweede weekend van juni.

Vrijdag 9 juni Ironkids
Vorig jaar werd in Weert al de Ironkids georganiseerd. Een groot succes met in Weert het grootst aantal deelnemers van alle Ironkids wedstrijden in Nederland. Maar liefst 400 kinderen uit het voortgezet onderwijs deden mee aan deze Run Bike Run wedstrijd. Deelnemende scholen waren Philips van Horne SG, Het College Weert, Bravo! College en Het Kwadrant. Aankomend jaar wordt de Ironkids op vrijdag, naast het voortgezet onderwijs, uitgebreid met een wedstrijd voor basisschoolleerlingen in de regio Weert. In samenwerking met Punt Welzijn en Ironkids worden er net zoals voor het voortgezet onderwijs clinics gegeven om kinderen kennis te laten maken met de triathlon sport.

Naast de scholieren, wordt de vrijdag afgesloten met de bedrijvencompetitie. Vorig jaar vond hiervan de eerste editie plaats. De wedstrijd werd positief ontvangen. Aankomend jaar dus meer deelnemers en dus een spannendere race!

Zaterdag 10 juni, Divisies & Recreanten
De zaterdag start met verschillende Divisie wedstrijden. De 2e Divisie, 3e Divisie en de nieuw opgerichte 4e Divisie starten in Weert. De 4e Divisie is niet voor niets tot stand gekomen. Het aantal triatleten groeit, en dat merkt de Nederlandse Triathlon Bond. Vandaar dat zij een 4e Divisie gecreëerd hebben. Naast de Divisie wedstrijden zijn er de kwart recreatieve wedstrijden en een sprint wedstrijd. De dag wordt afgesloten met een ouder kind en aspiranten wedstrijd.

Zondag 11 juni, Selectiewedstrijden agegroups voor Grand Final in Rotterdam
Zondagmorgen wordt er gestart met de KIWAMI Jeugd en Junioren wedstrijd. Dit zijn jeugd competities door heel Nederland, opgericht met het oog op een nieuwe, jonge lichting triatleten.

Na de jeugd triatleten verschijnen de agegroups aan de start. Met deze selectiewedstrijd kunnen zij zich kwalificeren voor de World Triathlon Series Grand Final in Rotterdam. Naast Weert zijn er in totaal 4 wedstrijden waar men zich kan kwalificeren. Hiermee zal Weert in 2017 voor het eerst een agegroup Wedstrijd hosten. Na de agegroups mag Weert opnieuw dezelfde wedstrijd hosten als vorig jaar, namelijk de ETU European Cup. Andere landen waar deze wedstrijd georganiseerd wordt zijn onder andere; Las Palmas in Spanje, Quarteira in Portugal en Egirdir in Turkije. Wij zijn erg trots dat wij ook tussen deze steden mogen staan.

Met de programmering van dit Stadstriathlon 2017 weekend kan de organisatie een verdubbeling van het aantal deelnemers realiseren. De inschrijving voor de recreatieve wedstrijden opent medio december.

www.stadstriathlonweert.nl