Sportgala in het Munttheater

Voor het eerst zullen de sporters van Weert gehuldigd gaan worden op het eerste ‘Sportgala Weert in Beweging’, waar sport, kunst & cultuur zich verbinden.

Het Sportgala zal plaatsvinden op donderdag 26 januari in het Munttheater. Serviceclub Kiwanis uit Weert heeft zich verbonden aan deze grootse avond waar de Sportman en Sportvrouw van het jaar uitgeroepen gaan worden. Ook is er de Lei de Borgie Bokaal voor het Sportteam van het jaar, de G-sporter van het jaar, talent van het jaar en nieuw, ook een titel voor de Sportcoach van het jaar.

De Weerter Sportraad zal o.a. via alle sportverenigingen in Weert de nominaties in ontvangst nemen. Uit de drie beste per categorie zal uiteindelijk op het Sportgala een winnaar uitgeroepen worden.
De winnaars krijgen een taak. Op het sportgala worden prachtige kunstwerken van PSW, RICK en het Toon Hermans Huis Weert geveild telkens na de uitroeping van een winnaar. De betreffende winnaar zal de gekochte kunst persoonlijk bij de koper gaan afleveren. Een prachtige verbinding weer tussen kunst, cultuur, sport en het bedrijfsleven!

De avond wordt cultureel omlijst door RICK, o.a. de Big Band van leider Mia Claessen, bestaande uit enthousiaste jongeren die hun muziek ook als sport zien. Alsook een dansoptreden van het prachtige showballet van Sandra Hoffner.
 Tevens vindt er een spetterend optreden plaats van wereldkampioen breakdance jeugd: de Fresh Allstars uit Weert!

De opbrengst van de avond gaat naar verschillende goede doelen; Het Toon Hermans Huis Weert, Jeugd in Beweging Weert en naar een bijzonder project “Kip Jenn”. Dit is een een droomproject van Jennifer Konings (25) uit Weert, die als sinds haar jeugd een progressieve hersenziekte heeft waardoor haar beperkingen steeds meer toenemen. Middels prachtige schilderijtjes vertelt zij hoe je toch positief in het leven kunt staan. Kip Jenn is een project met als doel een prachtig boekje te kunnen uitgeven voor andere kinderen in Nederland die deze ziekte hebben en hier kracht uit kunnen putten. De winnende sporters zullen ook allemaal een mascotte Kip Jenn overhandigd krijgen, gemaakt door PSW.

Het Sportgala Weert in Beweging wordt mede mogelijk gemaakt door de Weerter Sportraad, de Gemeente Weert, de Kiwanis Weert en sponsoren. 
Via facebook wordt men op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen van het Sportgala Weert in Beweging! Het Sportgala Weert is voor iedereen toegankelijk. Kosten van een ticket zijn 12,50 euro inclusief een pauzedrankje. Kaartverkoop gaat plaatsvinden via www.munttheater.nl.

flyer_sportgala