Update 16.45u – Foto’s – De storm heeft zondag voor de nodige overlast gezorgd in de regio Cranendonck en Weert. Bomen vielen om, takken braken af en ook een bouwbord moest het ontgelden. Bekijk een overzicht van de gebeurtenissen in de regio.

Omgevallen boom op de Vossenberg, Maarheeze (11.21 uur):
Op de Vossenberg was een boom tegen een andere boom gewaaid. Omdat de boom boven het wegdek hing besloot de brandweer om de boom in stukken te zagen. De hoogwerker van de brandweer Valkenswaard werd ingezet om bijstand te bieden.

Afgewaaide tak Bruine Akkers, Maarheeze (11.39u):
Terwijl de brandweer stond te zagen op de Vossenberg in Maarheeze, werd de brandweer van Heeze/Leende gealarmeerd voor een afgevallen tak achter een woning aan de Bruine Akkers in Maarheeze. De brandweer stond klaar om te gaan zagen, maar op dat moment kwam een medewerker van de gemeente Cranendonck aan die de klus overnam. De brandweer mocht onverrichter zake terug naar de kazerne.

Afgewaaide tak op auto Nassaulaan, Weert (12.15u):
Nabij winkelcentrum Moesel was een afgewaaide tak op een geparkeerde auto gevallen. De gemeente Weert werd ingeschakeld om de takken op te ruimen. De conditie van de boom bleek zo slecht dat de gemeente een beroep deed op de ladderwagen van de brandweer om de boom volledig te rooien. De auto raakte licht beschadigd.

Boom op N280, Kelpen-Oler (13.10u):
De brandweer van Heythuysen werd zondag gealarmeerd voor een omgevallen boom op de N280. Tussen Kelpen-Oler en Baexem was een boom omgewaaid die de doorgaande weg versperde. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en het wegdek gereinigd.

Losliggende dakplaten Amalia van Solmsstraat, Weert (13.50u):
Achter een woning aan de Amalia van Solmsstraat waren door de wind dakplaten los gewaaid. De platen zaten deels nog bevestigd aan de aanbouw, maar dreigden los te schieten en daarmee veroorzaakten ze een onveilige situatie. De brandweer heeft de losliggende platen verwijderd.

Boom tegen hoogspanningsleiding spoor Roermondseweg, Weert (14.05u)
Terwijl de brandweer op de Amalia van Solmsstraat bezig was met het verwijderen van dakplaten kregen de brandweerlieden een nieuwe melding. Ditmaal voor een omgewaaide boom tegen een hoofdspanningsleiding op het spoortraject Roermond-Weert. Achter de Tos aan de Roermondseweg was een boom omgewaaid en tegen de leiding aan gekomen. De brandweer heeft de situatie veilig gesteld en Prorail ingeschakeld.

Boom valt op chalet Philipsweg, Maarheeze (14.41u):
Bij een woning / chalet aan de Philipsweg was een boom omgewaaid. Een deel van de takken kwam op het dak terecht. Het dak raakte licht beschadigd. De brandweer zaagde ook hier de boom in stukken en haalde de takken van het dak af.

Loshangende zonwering Begijnenhofstraat, Weert (16.06u):
De ladderwagen van de brandweer werd ingezet om een los gewaaide zonwering te controleren. Bij het pand waar o.a. Maatschappelijk Werk en het Centrum voor Jeugd en Gezin in zijn gevestigd was een zonwering los gewaaid. De brandweer verwijderde de losse onderdelen om mogelijk gevaarlijke situaties te voorkomen.