TVEllef ook in Weert te zien

Linne/Weert – Het uitzendgebied van TVEllef op de Ziggo kabel wordt per 1 januari 2017 uitgebreid. De commerciële TV zender die sinds dit jaar gevestigd is in een nieuwe studio in Linne is vanaf dan ook te ontvangen in Weert, Leudal en Maasgouw-West.

Het was al langer een wens van programmamakers Olaf Simons en Ton Balendonck om ook aan de westzijde van de Maas TVEllef door te geven. Kabelaar Ziggo heeft nu groen licht gegeven. TVEllef zal net als in hun huidige uitzendgebied rondom Roermond straks in het gebied ‘Weert’ te ontvangen zijn op kanaal 46.

Tot nu toe was TVEllef te ontvangen in Belfeld, gemeente Beesel, gemeente Roermond, gemeente Roerdalen en Linne, Maasbracht en Echt. Daar komt nu een gebied bij dat zich uitstrekt in de driehoek Neeritter, Weert en Neer. Met name in de dorpen langs de Maas gaven veel mensen aan dat ze het jammer vonden dat hier TVEllef niet te ontvangen was. Door de uitbreiding en het verdwijnen van TV Limburg eerder dit jaar wordt TVEllef de grootste commerciële TV zender van Zuid-Nederland.

Actualiteit en vermaak
TVEllef maakt een dagelijks TV programma waarin nieuws en vermaak elkaar afwisselt. Er is veel aandacht voor het verenigingsleven. Ook staan er nieuwe programma formules klaar die in de nieuwe studio opgenomen gaan worden. Zo krijgt het Cover-LVK een uitgebreide facelift omdat nu artiesten uit heel Limburg meerdere malen gedurende het carnavalsseizoen hier een podium vinden. Ook keert het Prinse Schlager Festival terug, zingende prinsen zijn welkom op donderdag 16 februari 2017.

Door de uitbreiding van het uitzendgebied hoopt TVEllef nu ook de kijker aan de westzijde van de Maas te bereiken. Ton Balendonck: “We zijn als commerciële zender niet gebonden aan een gemeente, wij willen dus zoveel mogelijk kijkers bereiken. Onze slogan is ‘Je Ziet Jezellef op TVEllef’ en dat geldt dus vanaf 1 januari voor heel Midden-Limburg. Van Weert t/m Belfeld en van Neer t/m Koningsbosch. We hopen dat al onze kijkers zich ook welkom gaan voelen in onze studio in Linne.”

Behalve via Ziggo is TVEllef ook te ontvangen via een aantal apps. Mensen buiten de regio of zonder Ziggo abonnement hebben hiermee ook de mogelijkheid om af te stemmen op TVEllef. Ook dit zal in de toekomst een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor TVEllef. Olaf Simons: “Er zijn nu al meer dan 20 verschillende schermen waarop mensen hun media vandaan halen. Wij zijn nu al te zien via Google Play op elke Android, Samsung Smart TV’s, Microsoft Phones en zelfs via de XBOX One spelcomputer. Zoek gewoon TVEllef tussen de apps en je kunt kijken.”

Toch is TVEllef in 2012 pas van start gegaan met een TV kanaal. Daarvoor was het een internetbedrijf. Die stap was opmerkelijk, maar heeft TVEllef wel gebracht waar het nu is: “Televisie zal echter de komende jaren nog blijven bestaan, maar de manier waarop we kijken zal misschien wel veranderen. Wij willen graag de kijker aan ons binden via het ouderwetse kastje en langzaam maar zeker ook de digitalisering volgen die ook op andere kanalen al begint door te breken. Wij zijn ooit pioniers geweest op internet, maar de oude vertrouwde TV is gebleven. Daarom zijn we heel blij dat we nu ook op de kabel te zien zijn in heel Leudal, Maasgouw en Weert. Met dit gebied leggen wij de basis voor onze toekomst.”