Onder het motto: “Cooler maak je het niet mee deze winter”, opent IJsbaan Franciscus Huis in Weert (Biest 43a) voor het derde jaar haar deuren. Vanaf zondag 11 december 15.30 uur tot en met zondag 8 januari 21.00 uur a.s. kan iedereen weer veel ijspret beleven op de overdekte ijsbaan.

In navolging op de succesvolle voorgaande jaren, is de ijsbaan wederom dagelijks geopend van 08.45 tot 21.00 uur en is het mogelijk om in verschillende bloktijden te schaatsen. Een schaatsticket is geldig gedurende 1 schaatsblok van 1 uur en 1 kwartier en kost 3 euro per persoon. Schaatsen huren kost 2 euro per persoon per blok. Er zijn 9 schaatsblokken die globaal onderverdeeld zijn in ochtend-, middag- en avondtijden.

Op de website van IJsbaan Franciscus Huis Weert (www.franciscushuisweert.nl/ijsbaan) staan alle bloktijden weergegeven en is direct online reserveren mogelijk.

Kerstsfeer
Beleef het echte WintersWeert in het Franciscus Huis Weert. “Je voelt meteen bij de ingang al een échte kerstsfeer bij onze ijsbaan. Alles ademt als het ware de winter en de decemberfeestdagen. IJspret zoals ijspret hoort te zijn. Daarom hebben we ook een knusse, ‘apres-schaats’ zithoek, waar men kan genieten van het schaatsplezier onder het genot van een warme chocomelk met vers gebakken wafels, erwtensoep of andere lekkernijen. Het is ook dit jaar weer heerlijk toeven op én naast de ijsbaan!”, aldus Rian Schonkeren & Cees Kersten van Stichting IJsbaan Franciscus Huis Weert.

Winterfashion on Ice
Op zondag 18 december staat de IJsbaan Franciscus Huis Weert van 19.00 tot 20.00 uur in het teken van ‘Winterfashion on Ice’. Een ‘coole’ modeshow op het ijs! Onder leiding van ‘Kids on Ice’ showen Damesen Heren modezaak Glamz, modezaak Tout pour Toi en Kapsalon Ans de laatste winterfashiontrends in (haar)mode. Winterfashion on Ice is een bijzonder evenement. Toegang is gratis!

Arrangementen
Om het schaatsplezier bij IJsbaan Franciscus Huis compleet te maken, is het mogelijk om arrangementen te boeken. Zo is er een kinderfeestje arrangement in samenwerking met ‘Frietmenke, een pannenkoekenfestijn na het schaatsen bij Weerter Bazaar, een Franciscus Huis –of een Franciscus Huis Xtra arrangement. Ook is het mogelijk om bedrijfs- of verenigingsarrangementen te boeken, door bijvoorbeeld de ijsbaan geheel of gedeeltelijk af te huren voor een personeelsfeestje of kerstborrel. Ga naar de website van IJsbaan Franciscus Huis Weert voor meer details over de arrangementen: http://www.franciscushuisweert.nl/ijsbaan/arrangementen/. Neem voor de mogelijkheden betreft zakelijke arrangementen contact op met: [email protected]

Gereduceerd groepstarief
Speciaal voor scholen en (sport)verenigingen is het mogelijk om in de 2 weken vóór de Kerstvakantie – van maandag 12 tot en met vrijdag 16 december en van maandag 19 tot en met vrijdag 24 december a.s. – gedurende het ochtendblok tegen een gereduceerd groepstarief te komen schaatsen. Het groepstarief geldt bij een groep vanaf 10 personen met minimaal 1 begeleider. Een schaatsticket kost dan 2 euro per persoon exclusief schaatshuur en 3 euro per persoon inclusief schaatshuur. Het gereduceerde groepsschaatsticket is geldig gedurende 1 schaatsblok van 1 uur en 1 kwartier, in één van de 3 ochtendblokken. Per blok zijn maximaal 100 schaatstickets beschikbaar.

Officiële opening
De feestelijke opening speciaal voor genodigden vindt plaats op zondag 11 december van 13.00 uur tot 15.30 uur. Tijdens de opening kan men genieten van een schaatsshow van Kids on Ice. Tot slot is er gelegenheid voor de genodigden om zelf even te schaatsen. Vanaf 15.30 uur is IJsbaan Franciscus Huis Weert officieel geopend voor publiek.

Cooler maak je het niet mee deze winter! IJsbaan Franciscus Huis Weert
BIEST 43a | 6001 AP Weert | www.franciscushuisweert.nl/ijsbaan | [email protected]