Ouders gaan ‘op stap’

Waar loopt een jongere tegenaan bij een avondje stappen in Weert? Is het wel veilig? Hoe kan een ouder zijn kind beschermen tegen alcoholmisbruik? Op deze en heel veel andere vragen over veilig uitgaan ontvangen ouders antwoord tijdens de avond ‘Uit met Ouders’ op dinsdag 8 november 2016.

De avond begint om 19.00 uur in het stadhuis aan de Wilhelminasingel 101 in Weert. Daarna volgt een tocht langs locaties waar jeugd uitgaat. Het programma duurt tot ongeveer 21.30 uur en er zijn geen kosten aan verbonden. In 2015 werd deze avond voor het eerst georganiseerd voor bijna 100 ouders. Na afloop waren zij enthousiast over alle tips gebaseerd op praktijkervaringen van professionals.

Veilig uitgaan voor 14-18 jarigen
“Uit met Ouders” neemt ouders mee naar een aantal cafés in de binnenstad van Weert waar zij voorlichting ontvangen over veilig uitgaan. Doel is ouders laten zien waar hun kind verblijft tijdens een avondje stappen en wat het meemaakt tijdens het uitgaan. De avond is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 14 en 18 jaar en wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende partners. Zo vertelt onder andere Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert over hun aanpak bij het tegen gaan van alcoholverstrekking onder de 18 jaar. Een kinderarts van het Sint Jans Gasthuis en een medewerker van Vincent van Gogh gaan in op de gezondheidsrisico’s. Halt informeert ouders over hun werkwijze en Halt-straf voor jongeren van 12 tot 18 jaar en de wijkagent geeft een sfeerimpressie tijdens een uitgaansavond.

Aanmelden
Wil je mee op deze informatieve, maar ook gezellige avond? Meldt u dan uiterlijk 4 november 2016 aan bij mevrouw M. Schers van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, via [email protected] Verdere informatie volgt na aanmelding via de e- mail.