Foto’s – Vrijdag werd ook in Weert het feest van Sint – Maarten gevierd.

In verschillende wijken en dorpen werden St. Maartensvuren aangestoken. Dit gebeurde meestal na een optocht en mis in de kerk. De kinderen gingen langs de deuren en zongen liedjes voor de buurtbewoners waarna de mensen bij de St. Maartensvuren bij elkaar kwamen.

Onder het genot van een warm drankje en een hapje werd er overal genoten van de mooie vrijdagavond. Weert was massaal uitgelopen, want overal was het druk. Bekijk een sfeerimpressie vanuit de wijken Boshoven, Centrum en Leuken (dank aan Nico v/d Bent).

1 REACTIE

  1. Mooie traditie moet vooral zo blijven, maar die rode linten, bouwhekken pallets die in de fik gaan? Laat de kids hun eigen hoop bouwen, net zoals vroeger een strijd tussen de buurten actief bezig zijn in de buiten lucht snoeiafval ophalen in de buurt en dan de grootste hoop bouwen.

Comments are closed.