Weerterlandprijs uitgereikt

Foto’s – In een goed gevuld Munttheater werd op vrijdagavond 4 november onder luid applaus de Weerterlandprijs voor beste ondernemers uit Nederweert en Weert uitgereikt. De prijs wordt tweejaarlijks georganiseerd om het lokale ondernemerschap een boost te geven.

De Weerterlandprijs bestaat uit een ondernemersprijs, een productprijs en een verbindingsprijs. De organisatie van de Weerterlandprijs is in handen van MKB Weerterland en Rotary Weert land van Horne.

Inspirerende theateravond rondom ondernemen
De avond begon met een stijlvolle ontvangst gevolgd door een zinnenprikkelende theatershow gearrangeerd door de Weerter musicus Peter Baartmans en beeldend kunstenaar Renier Vaessen.
Na afloop van de voorstelling werd de avond feestelijk voortgezet in de Foyer. Met het bezoek aan de avond werden tevens de stichting Kinderfonds Midden Limburg en het Liliane Fonds ondersteund.

Fresh Allstars winnaar Productprijs 2016
Gastheer Paul Hannen nam het publiek mee naar het onbetwiste hoogtepunt van de avond, de uitreiking van de drie categorieën van de Weerterlandprijs. De spanning was voelbaar in de zaal. Maar liefst 16 producten deden mee in de race om het meest favoriete product van het Weerterland. Het publiek stemde massaal. Duizenden stemmen bepaalden uiteindelijk de drie genomineerde producten; de dansers van de Fresh Allstars, Robuust Blauw, een reality-serie over de politie in het Weerterland gemaakt door M-Art en het jubileum Parfait ijs van Huupkens. Het publiek in het Munttheater bepaalde uiteindelijk dat de eer ging naar De Fresh Allstars die op 29 oktober j.l, ook het eerste wereldkampioenschap breakdance voor kids hebben gewonnen.

Rabobank Verbindingsprijs
Ook deze editie heeft Rabobank Weerterland en Cranendonck het initiatief genomen om een prijs toe te kennen aan bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan. Genomineerden voor deze prijs waren Medicura uit Nederweert, het Huiskamertheater uit Weert en Slim in ICT gevestigd in Kelpen. ‘Slim in ICT’ mag zich komende twee jaren de winnaar van de Rabobank Verbindingsprijs noemen. Het bedrijf als fungeert als brug tussen werkzoekende en werkgever, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elk jaar maken ze tientallen nieuwe verbindingen tussen werkzoekenden en werkgevers.

Ondernemersprijs gewonnen door Moonen Packaging
De Ondernemersprijs gaat naar winnaar Moonen Packaging uit Weert. De genomineerden voor deze prijs waren Moonen Packaging uit Weert, Verkoelen dakspecialisten uit Weert en het Boerenerf uit Nederweert. Alle drie de genomineerde bedrijven verdienen een podium. Het was daarom voor de jury geen gemakkelijke opgave om te bepalen wie er uiteindelijk met de titel vandoor mag. Doorslaggevend in de keuze was het bijzondere ondernemerschap van de winnaar Moonen Packaging.

Weerterlandprijs
De Weerterlandprijs is een initiatief van MKB Weerterland in samenwerking met de gemeente Nederweert en Weert, de Rotary Weert Land van Horne en een breed gedragen organisatiecomité. Het is de ambitie van de organisatie om de prijzen elke twee jaar uit te reiken en hiermee het ondernemen in het Weerterland een podium te bieden. Meer informatie en een impressie van de avond kun je binnenkort vinden op www.weerterlandprijs.nl