Op 28 november gaan horecaondernemers en werknemers vanaf 14.00 uur met elkaar de strijd aan om een plek te bemachtigen in de finale van het NK Biertappen.

Bij zaal Don Bosco op Boshoven zijn alle voorbereidingen getroffen om de horecakampioenen uit onze regio te laten schitteren. De jury beoordeelt het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten. In totaal worden op circa 50 locaties in heel Nederland regionale wedstrijden georganiseerd. Ruim 1.000 biertappers gaan de strijd met elkaar aan om uiteindelijk in de landelijke finale te komen in januari 2017. Het kampioenschap is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Weert en stichting Tapwedstrijden.nl en vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

Jury
Bij zaal Don Bosco beoordeelt een deskundige jury alle deelnemers om ervoor te zorgen dat de beste biertappers door gaan naar de districtfinales om zo kans te maken op een finaleplek. De organisatie: “Het animo is groot en daardoor moeten we streng zijn. We willen natuurlijk dat de beste biertapper van Nederland straks uit Weert komt. De finalisten in de district- en landelijke finales worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen.

Wedstrijd
Per tapwedstrijd, die volgens een vast protocol en kwaliteitseisen wordt georganiseerd, gaat de beste tapper door naar de finale die in januari 2017 op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam plaatsvindt.

Aanmelden
Alle leden van KHN in de gemeente Weert zijn van harte welkom om zichzelf en/of hun personeelsleden in te schrijven voor deze wedstrijd. Dit kan via www.tapwedstrijden.nl. Naast een echte wedstrijd is het ook een informeel samenzijn met horecacollega’s onder het genot van een hapje en een drankje.