Zwaar transport voor Kwadrant

Foto’s – Maandagmorgen 28 november stonden twee enorme wagens aan de Thornstraat, aan de voorzijde van Het Kwadrant: een grote vrachtwagen en een kraanwagen. Deze combinatie zou er voor gaan zorgen dat een onlangs aangeschafte CNC – machine afgeleverd, binnen gebracht en geplaatst kon worden.

De dure CNC machine heeft de school kunnen aanschaffen dankzij Stichting LVO, Stichting Kwadrant – Bedrijfsleven, Stichting Jo Bergmans en Stichting Waarborg Bouwend Nederland Afdeling Midden Limburg. Normaliter is een dergelijke machine voor een school onbereikbaar.

Waarom deze CNC – machine?
• Wil je State of the Art techniekonderwijs aanbieden: een CNC – machine is onmisbaar in de houtindustrie en dus belangrijk om leerlingen daarmee kennis te laten maken en leren daarmee te werken
• Een CNC – machine is een wezenlijk onderdeel van het VMBO Bouw-breed programma. Door de aanschaf hiervan is er veel minder sprake van simulatie en veel meer van “werken in het echt”.
• Werken met een CNC – machine wordt als minder belastend gezien, daardoor wordt de techniek aantrekkelijker gemaakt voor meisjes
• Docenten en instructeurs kunnen met een CNC – machine hun lessen efficiënter voorbereiden en leerlingen kunnen werkstukken maken die een grotere uitdaging vormen
• Het regionale bedrijfsleven vraagt van Het Kwadrant techniekonderwijs anno 2017 te geven, dat vergt de modernste apparatuur. Zo kan je leerlingen voor techniek boeien en binden.

Op termijn zullen de techniekleerlingen van de Philips van Horne en Het College ook aan deze CNC – machine gaan werken. Kortom: het zal zijn investering meer dan waard blijken te zijn.

Bekijk een fotobijdrage van John Linders: