Foto’s – Zaterdag 17 december was de jaarlijkse Oudjaarswedstrijd, die de ReddingsBrigade Weert houdt in zwembad “De IJzeren Man”. Tijdens deze internationale wedstrijd met ploegen uit Nederland en Duitsland werden diverse onderdelen gezwommen zoals de vervoersestafette, het popvervoeren, de wisselslagestafette, het ringduiken en de lijnredding. Alle onderdelen werden in teams van 4 personen gezwommen met daarin centraal natuurlijk de sport Zwemmend Redden.

Extra spannend was het voor de jongste deelnemers uit Weert van 7 en 8 jaar. Zij zwommen hun eerste teamwedstrijd. Met succes, want zij gingen met een zilveren medaille naar huis. De oudere zwemmers zwommen ook prima, met een mooie 4e plaats voor het meisjesteam en een zilveren medaille voor het gemengde team. De oudste deelnemers uit Weert in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar gingen ook de strijd aan en bewezen voor de toekomst een geduchte tegenstander te zijn.

Huldiging wereldkampioenen
In de pauze van de wedstrijd was burgemeester Heijmans aanwezig om de wereldkampioenen van ReddingsBrigade Weert op het onderdeel Line Throw te huldigen. Tijdens het WK in september te Eindhoven was een duo wereldkampioen en een duo tweede geworden op dit onderdeel. Vervolgens werden ook alle medaillewinnaars van de Nederlandse kampioenschappen van 2016 gehuldigd. Dit waren maar liefst 3 teams en 5 zwemmers voor individuele onderdelen.

Op zaterdag 14 januari 2017 zijn de junioren, senioren en masters aan de beurt tijdens de Nieuwjaarswedstrijd.

Totaalklassement Aspiranten (7 t/m 14 jaar)
1 Alpen (D)
2 Echt
3 Gouda