21-jarige Maarheezenaar verdacht van overvallen

Maarheeze – De politie hield maandagochtend 5 december een 21-jarige man uit Maarheeze aan als verdachte van op 14 oktober gepleegde gewapende overvallen op twee cafetaria’s in Eindhoven.

Op 10 november werd in dit onderzoek een 15-jarige jongen aangehouden en op 21 november een 18-jarige jongen. De overvallen werden die avond kort achter elkaar gepleegd op een cafetaria aan de Hagenkampweg Noord, en daarna op een cafetaria aan de St. Philomenastraat in Eindhoven.

Detailhandelaren lopen vaker het risico om doelwit te worden van een overval. Dat komt omdat bij geldinstellingen weinig ‘te halen’ valt, omdat ze zwaar beveiligd zijn. Hierdoor hebben overvallers hun aandacht verschoven naar ondernemingen die niet zwaar beveiligd zijn.

Meer info over overvallen: https://www.politie.nl/themas/overval.html.