Betrokkene schietincident Weert op vrije voeten

Afgelopen september, tijdens kermiszondag, vond op de Ringbaan-Noord in Weert een schietincident plaats. Het schietincident vond plaats na een achtervolging die was gestart bij Venlo.

De bestuurder van de achtervolgde auto mag zijn strafzaak in vrijheid afwachten, zo meldt 1Limburg vandaag. De 32-jarige man uit het Belgische Bree wordt verdacht van het medeplegen van een poging tot moord op agenten, drugshandel en betrokkenheid bij een drugsdeal in Venlo.

Samen met drie verdachten zou hij in Venlo wiet hebben aangekocht zonder te betalen. Er volgde een achtervolging die eindige in Weert. De verdachten werden hierbij neergeschoten door de politie op de Ringbaan-Noord. De bestuurder werd geraakt in zijn been. Een andere verdachte kreeg een kogel in zijn rug en is verlamd. De strafzaak gaat in februari verder, zo weet 1Limburg.