Budel – Leerlingen van het Bravo! College in Cranendonck hadden deze week een bijzondere activiteitenweek.

Met het project als titel ‘duiken’ werd er een breed en vakoverstijgend programma gevolgd waarbij de vakken biologie, natuurkunde, Duits en lichamelijke opvoeding (lo) op unieke wijzen werden gecombineerd. Het programma werd afgesloten in zwembad ‘t Ekkerbad in Budel

Een groep enthousiaste leerlingen volgde specifieke theorie over de duiksport. Hierbij werden lichamelijke functies (biologie), natuurkundige wetten (natuurkunde) en de bewegingsvaardigheden (LO) van een duiker door verschillende interessante werkvormen aangeboden.

Gisteren mochten deze leerlingen de geleerde theorie in praktijk brengen. Tijdens deze praktijkles in het zwembad mochten de leerlingen, onder begeleiding van een gecertificeerde Duits sprekende duikinstructeur, een echte duik maken en proeven uitvoeren onder de waterlijn. Voor de leerlingen een spannende en unieke ervaring waarbij nogmaals blijkt dat school niet saai hoeft te zijn.