Foto’s – Leerlingen van Het Kwadrant in Weert hebben binnen het vak Kunst werken gemaakt met het thema ‘(out of the) BOX’. Het zijn tweedimensionale werken, objecten en zelfs ‘Gesammtkunst’. De werken zijn vanaf nu te zien in het Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert. Geert Gabriëls, wethouder van Cultuur, opende zondag de tentoonstelling. De expositie is te zien tot en met zondag 15 januari 2017.

‘(out of the) BOX’
VMBO-leerlingen van het Praktijkonderwijs van Het Kwadrant maakten de werken voor de tentoonstelling. Voordat ze deze werken realiseerden, gingen de leerlingen op onderzoek uit op verschillende wijzen. Ze ontdekten de mogelijkheden binnen het thema en hun creativiteit bleek grenzeloos. Bij het maken van installaties, werkstukken, video, fotografie et cetera lieten de leerlingen zich leiden door de eigen ervaringen uit hun omgeving. Dit willen zij met iedereen delen.

Als bezoeker word je uitgedaagd om aan de hand van de werken een verbinding met de leerlingen van Het Kwadrant te maken. Je treedt als het ware hun wereld binnen. Ook word je geïnspireerd om ‘out of the box’ te denken, omdat dit leidt tot flexibel denken en tolerantie. De jonge kunstenaars verbinden op deze manier hun schoolactiviteiten met de wereld buiten school.

Openingstijden
Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt 7 in Weert is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Meer informatie over de openingstijden, entree en een routeplanner vind je op www.erfgoedhuisweert.nl.