Op zaterdag 10 december zijn de Finalisten van het ‘Midde Limburgs Leedjes Festival’ bekend gemaakt. Onder de 23 deelnemers zijn er twee artiesten afkomstig uit Weert.

Uit Weert zullen 2 Ongerein met het nummer ‘De zingendje kastelein’, De leste Vriej-jig vanne maondj met het nummer ‘Vastelaovendj det is fieëste’ en De Kernellies met ‘De vastelaovendjpolka’ acte de presence geven. Uit Nederweert doen twee artiesten mee: Dos Cerveza met ‘Jippie ajee’ en DZN met ‘Allemaol’.

De deelnemers strijden om de titel: “het beste Midde Limburgse Liedje” op vrijdagavond 6 januari 2017, in zalencentrum de Harmonie te Linne. De organisatie is in handen van C.V. de Kwekkerte uit Linne, de oprichters van het Festival.

Een vakjury zal de liedjes beoordelen en bepalen wie de opvolger wordt van “Het Graotekoeër” uit Neer, met hun liedje : “Allemaol Aoveral” De winnaar mag de de volgende editie van het festival organiseren.