Gioscoso 2e bij ‘Sound of Arriva’

Op zondag 11 december is Arriva gestart met het bus- en treinvervoer in Limburg. Deze bijzondere dag heeft een feestelijk Limburgs tintje gekregen. Arriva organiseerde samen met de provincie Limburg ‘The Sound of Arriva’ en nodigde muziekgezelschappen uit om optredens op bus- en treinstations te verzorgen. De stations in Nijmegen, Weert, Roermond, Maastricht en Heerlen waren zondag het toneel voor 9 uiteenlopende enthousiaste muziekgroepen. Harmonie St. Bernadette uit Heerlen is als winnaar uit de bus gekomen en wint de stimuleringsprijs van € 5.000,-.

Met hun speciaal gecomponeerde liedje ‘Feliz Arriva’ wist Harmonie St. Bernadette op bijzondere wijze Arriva welkom te heten in Limburg. Ook betrokken zij de reizigers op het station bij hun optreden. De Harmonie uit Molenberg Heerlen, ontstaan in 1922, reageerde enthousiast op hun winst. “Als Harmonie zijn we steeds verder aan het doorgroeien naar meer een Big Band met een modern en gevarieerd repertoire. Ons doel is om meer mensen kennis te laten maken met muziek en ook zelf een instrument te laten bespelen. De prijs is daarom ook zeer welkom! Met dit bedrag worden nieuwe instrumenten aangeschaft.” aldus Bianca Erens namens Harmonie St. Bernadette.

Muziek en openbaar vervoer met elkaar verbinden
Gioscoso wist met hun enthousiaste optreden in Weert de tweede plek in de wacht te slepen en ontvangt de stimuleringsprijs van € 2.500,-. Giocoso, opgericht in 2003, is een koor dat bestaat uit jonge zangeressen tussen de 17 en 27 jaar. Onlangs werd Giocoso geselecteerd om deel te nemen aan de European Choir Games in Riga in de zomer van 2017. Hun ontvangen prijs zetten zijn in voor de voorbereidingen op dat concours. De gedeelde derde plek is voor Lijn 99 en de Wiekerhofzengers. Lijn 99 wist in Roermond met hun nummers openbaar vervoer en muziek echt aan elkaar wisten te verbinden. De Wiekerhofzengers zetten het station in Maastricht op z’n kop met typische Limburgse meezingers. Dit kon rekenen op veel enthousiasme bij het publiek. Zij ontvangen beide de prijs van € 500,-.

De jury was het er over eens dat alle muziekgroepen op zeer enthousiaste wijze afgelopen zondag de sfeer hebben weten te verhogen op de stations in Limburg. De winnaars op de eerste en tweede plaats gaan in het eerste kwartaal van 2017 nog een keer kort optreden voor bijvoorbeeld een school of een bejaardentehuis in de buurt.

Video via Youtube:
https://youtu.be/gDhCU-ajlko