Mocht je zo dadelijk nog de deur uit gaan, laat dan een bewoonde indruk achter. Kerst is voor inbrekers een ideale gelegenheid om toe te staan.

Zoals Jaapie de dief al zei: “Mijn werk is ongeveer hetzelfde als die van de kerstman. We komen allebei graag bij u thuis. Het enige verschil is dat ik uw huis leeg jat”. En zo geschiedde helaas op de Werkmeesterhof (langs de Ringbaan-West).

Tussen 1e Kerstdag 17.00 uur en 2e Kerstdag 11.00 uur wisten inbrekers via de achterzijde van een woning binnen te treden en hun slag te slaan. De politie zoekt getuigen van de inbraak. Heb je afgelopen avond / nacht iets verdachts gezien, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

De wijkagent van Weert-Zuid waarschuwt de Weertenaren nogmaals via twitter om extra alert te zijn.

8 REACTIES

 1. Als dan de rechters eens echte straffen op gaan leggen, blijven de dieven vaker met kerst in de gevangenis.
  Nu zijn ze binnen een paar dagen weer opnieuw aan het inbreken.

 2. Beste Gekkegraatje,
  Het ligt in eerste lijn aan de wet makers en dat is de regering, daar worden die wetten gemaakt. De rechter kan wel de hoogste straf voor een bepaald vergrijp opleggen, maar als de hoogste straf voor een bepaald vergrijp 3 maanden is dan kan de rechter niet meer dan 3 maanden opleggen en dit allemaal binnen de grenzen van de wet. Dus met andere woorden, Den-Haag de wetten aanpassen zodat de rechters binnen de grenzen van de wet kunnen handelen. En het vervroegd vrijlaten bij goed gedrag opheffen. De rechter heeft een strafmaat opgelegd en deze wordt telkens door het gedoogbeleid in Nederland met voeten getreden. Dus wat heeft de uitspraak van de onafhankelijke rechter voor waarde.
  Men kan ook zeggen, men moet van andermans spullen afblijven. Dat is zo, maar diefstallen, inbraak en andere vergrijpen is van alledag. Dat was al vanaf het jaar 0000 tot aan nu en zal ook altijd zo blijven.

 3. Wat dacht je van deze: Rechters, geef aub een taakstraf of een boete want dat vastzetten kost alleen maar geld. Zou zo van de Haagse politiek kunnen komen.

 4. Daar heb je deeltelijk gelijk in. Maar, wat had je gedacht hoeveel dat de burocratie rondom de uitvoering van een taakstraf kost.
  En een boete betalen staat niet in het woordenboek van de criminelen. Ook deze burocratie kost handen vol geld. En uiteindelijk belanden ze toch in de bak. Mijn vol overtuigende mening is, de celstraffen zo hoog maken dat men het wel laat om andermans spullen te stelen.
  Voorbeeld: Bij bewezen diefstal uit woning 1 jaar celstraf bij de eerstvolgende de celstraf verhogen met een half jaar extra, dus 1,5 jaar. Al die tijd dat deze persoon vastzit zal deze persoon geen diefstal plegen. En een bewezen diefstal met geweldpleging 3 jaar afhankelijk van de ernst. Bij ernstige geweld pleging 5 jaar. Ik weet zeker dat het heel rustig op straat zal worden.

 5. dat is jouw overtuiging.
  in de VS hebben ze een systeem met vaak heel hoge straffen tot aan de doodstraf aan toe.
  Er is daar niet minder criminaliteit.
  in bv Italie hoeven bepaalde veroordelen met een gevangenis straf van minder dan 5 jaar niet eens de gevangenis in.
  in Italie is de hoeveelheid criminaliteit niet veel anders dan in Nederland.

 6. Dan moet je al zelf een crimineel zijn om dat dan nog rechtvaardig te vinden. Je zult slachtoffer zijn en dan horen dat de dader 4 jaar heeft gekregen maar niet de gevangenis in hoeft. Wordt je echt vrolijk van.

 7. Wie zijn dat toch? Al die inbrekers. Waarvoor ik, ook hier, gewaarschuwd word?
  De overheid faalt, maar legt de verantwoordelijkheid nu wel op mijn bord?
  Dat ik nu ramen en deuren dicht moet doen…. ladders niet in de tuin mag leggen….
  Maar mijn eigen verantwoordelijkheid heb, verschoont mijn overheid niet van de zijne/hare !!
  Als mijn overheid niet in staat blijkt om mij te beschermen tegen onnodig binnenkomend onheil….
  U begrijpt het…. Dan sluit ik de luiken…..

Comments are closed.