Jouw kaas bij jouw bier

Bij elk speciaalbiertje past een speciale kaas. Op donderdag 12 januari 2017 leidt Frank van Dooren van Kaas en Ko je door de verrassend veelzijdige wereld van kaas en bier. Hij laat je je eigen smaak verkennen aan de hand van een uitgebreide proeverij met een smakelijk verhaal erbij! Ontdek of je al een fijnproever bent of hoe je er een kunt worden.

Vanaf 19.30 uur ben je welkom in de Stadsbrouwerij aan de Parallelweg 143 in Weert. Behalve van kaas en bier kun je ook nog genieten van het repertoire van singer/songwriter Jane Who en van een virtuele tocht langs bakkers en brouwers die Koos Neijnens je voorschotelt.

Weert heeft een rijke biergeschiedenis en een eigenwijze brouwer als Erwin Strijbosch is de uitdaging aangegaan om die geschiedenis door te trekken en Weert opnieuw op de bierkaart te zetten. Het is dan ook niet voor niets dat we deze avond in zijn Stadsbrouwerij gepland hebben. Je zult er ook nog eens kunnen genieten van de stijlvolle inrichting van het proeflokaal en het verrassende zicht op de brouwerij.

Speciaalbier is tegenwoordig een echte hype geworden, die is komen overwaaien uit Amerika en Frank van Dooren weet daar alles van. Hem zit kaas en bier in het bloed, zou je kunnen zeggen. Hij is van elke kaasmarkt thuis en binnenkort zal hij zelfs tot “biersommelier” promoveren. Je kunt je smaakpapillen dus testen onder professionele leiding! Singer/songwriter Jane Who haalt inspiratie uit het dagelijkse leven en geeft er een gevoelige eigen tint aan. Met invloeden van Ryan Adams, Damien Rice, Regina Spector en Glen Hansard heeft ze zelfs de podia in Dublin al gehaald.

‘Beer en broeëd’ was in vroeger tijden het meest veilige voedsel en daar weet Koos Neijnens weer alles vanaf. Je kunt aan de hand van onze Weerter stadsgidsen een tocht langs bakkers en brouwers maken en ook daaraan zitten proeverijen vast! Koos Neijnens neemt ons deze avond virtueel aan de hand op die tocht en laat zien hoe rijk de Weerter historie ook op het gebied van deze opmerkelijke ambachtcultuur is.

Piet Poell haalt ten slotte nog even uit met zijn scherpe pen en Linda Jacobs presenteert met veel elan deze smaakvolle avond. Beleef je eigen cultuur op een ongewone manier en kom 12 januari naar de Stadsbrouwerij. De kaas krijg je van ons, het biertje mag je zelf bestellen.

Bezoek ook ons blog https://cultureelcafeweert.wordpress.com/