Foto’s – Vandalen hebben de kerstboom op de Markt in Weert vernield. Er is moedwillig zo hard aan kabels getrokken dat deze onherstelbaar zijn beschadigd. Centrummanagement laat weten enorm teleurgesteld te zijn.

Op vijf locaties in de binnenstad staan ze: kerstbomen van ruim 8 meter hoog en voorzien van duizenden lampjes. Op het Stationsplein, Bassin, Wilhelminasingel, Nieuwe Markt en Markt brengen zij een extra kerstsfeer voor het winkelend publiek. Helaas heeft Centrummanagement, dat zorgdraagt voor de aankleding en programma tijdens de winterperiode, moeten constateren dat enkele bezoekers niet het beste voor hebben met de Weerter binnenstad. Vermoedelijk tijdens de nacht van dinsdag op woensdag hebben vandalen moedwillig hard aan de verlichtingskabels getrokken. Zo hard dat deze op enkele punten onherstelbaar beschadigd zijn. De schades zijn ontstaan op plekken waar de kabel bevestigd zat aan de boom. Er is contact met de leverancier opgenomen om te werken aan een oplossing, maar nog niet duidelijk is of deze op zeer korte termijn zal zijn.

Het gevoel wat nu heerst is vooral teleurstelling. Winters Weert staat in de binnenstad doorgaans voor gezelligheid en sfeervolle evenementen. De bomen staan centraal in de aankleding van die evenementen. Zo is de kans erg groot dat de Midnight Shopping, waarbij de winkels op zaterdag 17 december tot 23.00 uur open zijn, geen verlichte boom op de Markt heeft. De hoop is dat de lichtjes weer tijdig fonkelen voor 29 december, waar de Markt het centrale punt is van Marktrecht voor elke Weertenaar, een gezelligste wintervrijmarkt in de open lucht, en het nieuw te presenteren Winterbal op de donderdagavond.

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op www.wintersweert.nl.

13 REACTIES

 1. Ajje dit flikdj zeeje toch unne ongeleufelikke droeftoeter en gein knik vör eur naas waerd. Echt kânsloos dit soeërt akties.

 2. Winkeliers en bewoners van de binnenstad kunnen een lange litanie van regelmatige vernielingen aan hun eigendommen in de binnenstad opsommen. Maar je moet eens proberen aangifte bij de politie te doen. Als dat al lukt (geen prioriteit) is het nog voor Jan met de korte achternaam want je aangifte gaat rechtstreeks het digitale archief in. En als bewoners of winkeliers blijf je met de schade en de ergernis zitten.

 3. Ik stoor mij aan het feit dat men woorden als wintervrijmarkt en winterbal gebruikt om aan te duiden dat het hier gaat om een KERSTvrijmarkt en het KERSTbal.

 4. Jaren geleden is er een beweging ontstaan met als doel de criminaliteit in New York terug te dringen…Guardian Angels, opgeheven en weer terug. Voornamelijk ex-criminelen met het juiste profiel (criminelen vang je met criminelen…) om de boefjes tot de “orde” te roepen en…het werkte…

  Laat wegens tijdsdruk onze keurig opgevoede/opgeleiden politiemensen de begeleiding en het bureauwerk voor hun rekening nemen…

 5. Een kennis van mij had een camera onder zijn carport hangen (tegen diefstal en brandstichting). Voor zijn deur op de straat gebeurde een ongeval. Toen de politie arriveerde was hij was zo vriendelijk om eventuele camerabeelden vrij te geven voor onderzoek van het ongeval.
  De politie zei hem geen gebruik te mogen maken van zijn camerabeelden en hij kreeg nog een boete ook nog, omdat zijn camera gericht stond op de openbare weg, wat dus niet mocht.
  Wil men een camera richten op de openbare weg, moet men een (dure) vergunning aanvragen. Dat wil niet zeggen dat de Gruyter en Antje van de Statie geen vergunningen hebben. Ik hoop voor hun beiden van wel.

 6. Inderdaad, hoe zit het met de beveiligingscamera? En hou op met die flauwe kul dat vernielingen op de openbare weg niet gefilmd mogen worden. Zijn we seniel aan het worden in dit land?

Comments are closed.