Lilian Creemers en Theo Derksen verdienden hun sporen in de kunstwereld. Hun ervaring en expertise hebben zij onlangs samengevoegd in CuWeert (www.cuweert.nl).

De stad genieten en beleven door middel van kunst en cultuur, geen incident maar terugkerende evenementen. Dat is de ambitieuze doelstelling van dit nieuwe productiehuis voor kunst en cultuur. Met de stad als podium, Weertenaren en bezoekers als deelnemers en een heleboel ambitie.

Stad als middelpunt
Een eerste voorproefje van wat het nieuwe productiehuis in de toekomst gaat brengen is gerealiseerd. Het zijn een drietal projecties met inspirerende Weerternaren en bijzondere Weerter locaties. Dit alles vanuit een niet alledaags perspectief bezien. De projecties zijn te bezichtigen vanaf 9 december tot en met 23 december telkens van 19:00 tot 23:00 uur, bij Art Issues Gallery, Beekstraat 68 in Weert.

Mooie toekomst
Het is de bedoeling om het voorproef project uit te breiden naar meerdere leegstaande winkelpanden door de stad. Het zou volgens de initiatiefnemers mooi zijn als er een route door de stad loopt en dat door verschillende projecties een verhaal, waarbij met diverse participanten en onderwijs samengewerkt kan worden, verteld wordt. Dat is de toevoegde waarde van een routing door stad. Aan idee├źn ontbreekt het CuWeert niet. Meerdere voorstellen om Weert op de kaart te zetten zijn al in voorbereiding.

Nieuwe stijl
Dit is tevens de slotexpositie bij Art Issues Gallery aan de Beekstraat. Na vier jaar galeriehouder van Art Issues Gallery is het voor galeriehouder Lilian tijd om weer mee te bewegen op de flow van de maatschappelijke ontwikkelingen. Die ook in Weert niet onopgemerkt blijven. Art Issues blijft onveranderd, omdat kunst er toe doet, en gaat op zoek naar een nieuwe invulling. Vooralsnog verhuisd de galerie naar Stramproy. Medio 2017 hoopt Lilian jou te ontvangen in een nieuwe studio.

Cultuur en Uitgaan in Weert
Het werk van beeldend kunstenares Lilian en fotograaf Theo is tentoongesteld in binnen- en buitenland. Als het over kunst gaat, weten zij waarover ze praten. In september hebben zij hun krachten samengevoegd in CuWeert, een nieuw productiehuis voor Kunst en Cultuur.