Op zaterdag 17 december organiseert ReddingsBrigade Weert de jaarlijkse Oudjaarwedstrijd. Zwemmers en zwemsters in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar komen in teams in actie. Teams uit het hele land en zelfs uit Duitsland zullen in Weert komen strijden voor een medaille.

De zwemmers zullen tijdens deze Oudjaarwedstrijd ringen en poppen vervoeren, elkaar vervoeren, een wisselslagestafette zwemmen en het spannende onderdeel lijnredding uitvoeren. Alle onderdelen worden in teamverband van vier personen gezwommen. Bij deze wedstrijdonderdelen staat natuurlijk het Zwemmend Redden centraal.

Tijdens en na de wedstrijd worden er prijzen uitgereikt en worden diverse zwemmers gehuldigd, onder andere de wereldkampioenen op het onderdeel Line Throw en de medaillewinnaars van het Nederlands kampioenschap. De zwemmers strijden natuurlijk voor de medaille, maar ook voor een goede plek in het totaalklassement, waarin ook de resultaten van de Nieuwjaarswedstrijd op zaterdag 14 januari 2017 worden meegenomen. Tijdens deze Nieuwjaarswedstrijd zijn de junioren-, senioren- en masterteams aan de beurt om de felbegeerde eerste plaats te behalen.

Het belooft weer een spannende en gezellige wedstrijd te worden en je3 bent van harte uitgenodigd om te komen kijken! Toegang is gratis.

De wedstrijd zal plaats vinden in het wedstrijdbad van Zwembad ‘De IJzeren Man’ te Weert.

Programma 17 december 2016:
14:30 uur Opening van de wedstrijd
14:40 uur Aanvang van de wedstrijd
ca. 17:15 uur Einde van de wedstrijd
ca. 17:30 uur Prijsuitreiking in het zwembad