Aanpassing ingang B&D

Bij Brownies & Downies werken mensen met een beperking, maar als je een lichamelijke beperking hebt was het betreden van de horecazaak enigszins een uitdaging.

De nieuwe eigenaar van Brownies & Downies had er reeds een rijplaat neergelegd zodat mensen in een rolstoel makkelijker naar binnen konden gaan. Ondertussen werd er gewerkt aan een goede en permanente oplossing. De afgelopen maanden hebben eigenaar van Brownies & Downies Weert, de gemeente Weert en Stichting Platform Gehandicapten Weert om tafel gezeten om een rolstoelvriendelijke ingang te realiseren.

Vandaag was het dan eindelijk zover, stratenmaker Kessels uit Ospel kwam met het materiaal en materieel om een rolstoelhelling te realiseren. De helling is inmiddels klaar en dat betekent dat men morgen meteen gebruik kan maken van de verbeterde ingang. Het Platform Gehandicapten Weert (PGW), de stichting die zich inzet voor mensen met een beperking, was maar wat blij met deze aanpassing. Het is weer een mooie stap in de richting voor een toegankelijk en gastvrij Weert.