Foto: Rechtbank 's Hertogenbosch

Mark M. uit Weert staat vandaag voor de rechtbank in Den Bosch tijdens een zogeheten regiezitting. M. die de bijnaam ‘politiemol’ kreeg zou vertrouwelijke politie-informatie hebben gelekt aan andere mensen die daaruit hun voordeel konden doen.

Het Openbaar Ministerie heeft de beschuldigingen tegen Mark M. uitgebreid. Zo wordt hij en drie ‘klanten’ verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie. Tevens wordt M. verdacht van computervredebreuk, omkoping, witwassen en het schenden van het ambtsgeheim.

Volgens het onderzoek zou M. 23 politie-onderzoeken hebben geraadpleegd en 28.000 zoekopdrachten hebben uitgevoerd. Volgens de advocaat van M. zijn “die zoekopdrachten natuurlijk niet allemaal in het kader van de verdenking geweest”. Tevens ziet hij voor het verkopen van informatie nog geen hard bewijs in het onderzoeksdossier.

De rechtbank gaat zich nu beraden over het verdere verloop van de zaak.