Petitie tegen sluiting GGZ

De PvdA Weert is een petitie gestart tegen de voorgenomen sluiting van de psychiatrische kliniek van GGZ Vincent van Gogh Instituut in Weert.

“Een donderslag bij heldere hemel, want het gaat om een totaal van maar liefst 30 bedden”, aldus de PvdA. De instelling zelf geeft als argument, dat het wel kan omdat er steeds meer mensen thuis behandeld worden (ambulante zorg). Echter, bij een bepaalde groep blijft de noodzaak en de behoefte, tot opname in een psychiatrische kliniek. Met name de snelheid waarmee deze beslissing genomen werd door de GGZ instelling, baart de PvdA Weert ernstige zorgen. Het gaat hier om een kleine uiterst kwetsbare groep en haar directe omgeving (bijv. familie, vrienden en buurt), die juist beter af zijn met een opname.

Vragen per brief zijn inmiddels richting B&W gesteld. Neemt niet weg dat de zorgen omtrent deze sluiting in de regio Weert groot zijn. Hoe zit het bijvoorbeeld met wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg? Vandaar dat de PvdA Weert oproept om de kliniek open te houden en de petitie te ondersteunen.

De petitie is te vinden via: https://petities.nl/petitions/stop-sluiting-psychiatrische-kliniek-ggz-vincent-van-gogh-instituut-te-weert?locale=nl