Bewegen op afstand

Zorgorganisatie Stichting Land van Horne heeft zich aangesloten bij het online beweegprogramma van TopSupport. Een sportcoach van TopSupport verzorgt beweeglessen via internet. Hij staat via een webcam live in verbinding met de deelnemers. De lessen Bewegen op afstand vinden plaats in zorgcentrum St. Martinus in Weert, van Land van Horne.

Bewegen op afstand biedt senioren de mogelijkheid om met medebewoners of buurtgenoten dichtbij huis te sporten onder begeleiding van een professionele sportcoach. Deze coach is te zien is op een tv-scherm en hij kan de deelnemers zien en horen, hen instructies geven en eventuele vragen beantwoorden. Land van Horne sluit aan bij de beweeglessen die op dat moment ook bij zorgorganisatie Ananz in Geldrop worden gegeven. Deze lessen vinden vooralsnog elke dinsdagmiddag plaats.

Bewegen op afstand is een samenwerking tussen TopSupport, het medisch sportgezondheidscentrum van de St Anna Zorggroep en OnsPlatform.tv. Het is al succesvol op verschillende locaties in Eindhoven en Geldrop. Meer informatie over Bewegen of afstand is te vinden op www.topsupport.nl/bewegenopafstand. Het online beweegprogramma wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Landelijke Vereniging van Crematoria, Roomsch Catholijk Oude Armen Kantoor en Fonds Sluyterman van Loo Ouderenprojecten.