Straatartiesten Winters Weert

Nu de dagen kouder en korter worden is het weer tijd voor Winters Weert, een feestelijke periode vol activiteiten in de binnenstad van Weert. Centraal staan de twee Winkelweekenden vol entertainment, met in het tweede weekend een feestelijke Midnight Shopping.

Het belooft weer een stralende winter te worden! Tijdens Winters Weert wordt de historische binnenstad van Weert een slinger van licht met sfeervol verlichte straten en pleinen. De prachtig gedecoreerde etalages van de vele mode- en lifestylezaken nodigen uit tot eindeloos shoppen. Op de Markt staan enkele chaletjes van waaruit winterse lekkernijen worden aangeboden. Daarnaast pakt Centrummanagement Weert uit met een sfeervol entertainmentprogramma tijdens de Winkelweekenden.

10 en 11 december
Zaterdag 10 december start het programma met de komst van Mops & Totem, twee vriendelijke kabouters op zoek naar een heuse kerstschat. Ook loopt er een gezelschap Dickens-kwakzalvers door de stad en klinken de geluiden van Witte Winterklanken door de straten. Ook zondag 11 december zijn de winkels geopend en worden bezoekers verrast door de Princess on the Ball, een acrobatische act rondom een bal van ruim twee meter hoog. Kepel Um Te Bäöke brengt een vrolijke kerstnoot en het winkelend publiek loop kans om een verdwaalde skiër met een wel heel bijzonder verhaal tegen het lijf te lopen.

17 en 18 december
Het tweede Winkelweekend begint op zaterdag 17 december. In de gedaante van Scrooge worden spannende winterverhalen vertelt. Het Fotografisch Duo gaat graag met cadeautjesshoppers op de foto, maar lijkt daar niet altijd even goed in te slagen… Het akoestische muziekduo Eva & David brengt gewapend met gitaar gezellige kerstklanken.

Als de zon onder is en de magie van de winterse nacht op Weert neerdaalt start de Midnight Shopping met de komst van Theatergroep Tierelantijn. Een prachtig aangeklede ijskoningin en Ravenna lopen statig door de stad. Gezelligheid alom klinkt uit de instrumenten van de Dixies Sneeuwpoppen en Hermeni-j Vannix. In het chaletje op de Markt kunnen liefhebbers op de foto met de kerstman en de kerstelfjes. De winkels zijn open tot 23.00 uur en presenteren diverse speciale acties en proeverijen.

Een levensgrote ijsbeer luisterend naar de naam Vlokje waggelt door de straten op zondag 18 december, terwijl op de Nieuwe Markt spannende shows gegeven worden door Arte Favola, een gezelschap dat acrobatiek in doeken brengt. In de Muntpassage speelt het swingende JazzMinded. Zeker niet te missen zijn Tom, Tom & de Bombardon, twee oude mannetjes die met een grote bombardon door de straten sjokken. Deze zondag kun je weer op de foto met de kerstman, maar ook Elza en Olaf willen graag een hartverwarmende knuffel en op de foto met alle kinderen.

Winters Weert
Winters Weert is de verzamelnaam van alle activiteiten tussen de komst van Sinterklaas en de jaarwisseling. Het entertainmentprogramma wordt gepresenteerd door Centrummanagement Weert, onder andere ondersteund door Bewonersorganisatie Binnenstad en winkeliersvereniging Centrum Weert Promotion.

Bijzonder dit jaar is de samenwerking met de organisatie van het Eynder Winter Festijn. Het evenement biedt een sfeervol voorproefje door diverse acts in het centrum van Weert te presenteren. Het Eynder Winter Festijn vindt plaats in openluchtmuseum Eynderhoof te Nederweert-Eind, op 26 en 27 december tussen 15.00 en 19.00 uur met een afsluitende parade.

Naast de Winkelweekenden worden in de winterperiode tal van andere activiteiten in Weert georganiseerd. Zo kan er weer volop geschaatst worden op de overdekte schaatsbaan in het Franciscus Huis, is er op 23 december een extra koopavond en presenteert Centrummanagement op donderdag 29 december de derde editie van Marktrecht voor elke Weertenaar, de gezelligste wintervrijmarkt in de open lucht. Ook staat op die donderdagavond een gloednieuw Winterbal op het programma, waarbij liefhebbers worden uitgenodigd een dansje te wagen op een prachtig aangelichte dansvloer in een winters decor.

Meer informatie over het programma van Winters Weert is te vinden op www.wintersweert.nl.

winters-weert-2016-flyer-programma2