Foto’s/video – De hulpdiensten zijn zaterdag om 0.26 uur en om 0.34 uur gealarmeerd voor autobranden in de wijk Boshoven.

Op zowel de Jasmijnstraat als de Lavendelstraat stond een voertuig in brand. Op de Jasmijnstraat betrof het een personenauto en op de hoek van Leliestraat / Lavendelstraat een bestelbus. De brandweer van Weert kwam ter plaatse voor de brand aan de Jasmijnstraat. Omdat de andere ploeg van Weert nog in Kelpen-Oler stond voor een andere autobrand werd de brandweer van Nederweert opgeroepen om ondersteuning in Weert te bieden.

De bestelbus aan de Lavendelstraat stond naast een houten schutting geparkeerd en daardoor sloeg het vuur snel over naar de houten aanbouw / overkapping van de woning. Toen de blusdeken over de auto op de Jasmijnstraat lag spoedde de brandweer zich vervolgens naar de brandende bestelbus die circa 50 meter verderop stond.

Het vuur was snel onder controle, maar de schade aanzienlijk. Beide voertuigen brandde volledig uit en de aanbouw van de woning raakte eveneens flink beschadigd.

Er zijn sterke vermoedens van brandstichting en de politie neemt de zaak ook hier hoog op en heeft een onderzoek ingesteld.

Video van autobrand op de Lavendelstraat:
https://youtu.be/iw9rdPUjV-g

Video van autobrand op de Jasmijnstraat (ingestuurd):
https://youtu.be/TJWqm7L1SGA

4 REACTIES

Comments are closed.