Uitslagen IJzeren Man Volksloop

Bij de start van de IJzeren Man Volksloop afgelopen weekend wees de thermometer nog -/- 1 graden aan, maar er stond gelukkig ook een aardig zonnetje zijn best te doen, zodat de deelnemers vrolijk rond liepen.

Hoog bezoek was er ook; Sint Nikolaas en 2 Pieten waren present, en dat kwam goed van pas; liefst 2 bekende gezichten vierden een jubileum. Henk Moonen liep voor de 200e keer De Volksloop, en Wim Janssen zelfs al voor de 300e maal. Uit handen van de Sint kregen ze allebei een fraai aandenken. Het parcours was lekker bevroren, maar afgelopen week werden er ook diverse werkzaamheden verricht; een omgewaaide boom werd spontaan opgeruimd door een ijverige deelnemer, en diverse modderkuilen werden door vrijwilligers gedicht.

Bij de jeugd was Bas Verheijden weer de snelste op de 1.2 km in 5.22 min., terwijl Teun Duisters uit Budel fraai een 38.34 min. op de 10.5 km liet klokken. Er werden diverse persoonlijke records gelopen. Bij de finish kreeg elke deelnemer van de Sint een versnapering; snel daarna werden de jassen opgezocht, want warm werd het niet echt.

De Volksloop mag zich verheugen in de belangstelling van steeds meer buitenlandse deelnemers; natuurlijk worden elke maand veel Belgische lopers verwelkomd, maar de afgelopen keren konden ook Zweden en Amerikanen welkom geheten worden. Vandaag verschenen er liefst 6 Italiaanse deelnemers aan de start.

De volgende editie wordt opvallend; op Nieuwjaarsdag gaat de Volksloop gewoon door, en dan wordt onder de trouwe lopers een fraaie fiets van Hans Struijk verloot.