Terwijl in het stedelijke gebied geen sprake is van mist, is dat in het buitengebied van Weert wel het geval. Zorg dat je gezien wordt!

Op en rond de wegen buiten de bebouwde kom is er sprake van verraderlijke mist. Bijvoorbeeld: op de Maaseikerweg tussen Weert en Stramproy is op sommige locaties sprake van dichte mist. Voertuigen die geen of automatische verlichting voeren ‘verdwijnen’ plotseling en dat zorgt voor gevaarlijke situaties.

Het niet voeren van verlichting bij mist is voor veel bestuurders een doorn in het oog. Bij veel automobilisten is niet bekend dat dagrijverlichting niet voldoende is bij mist. Bestuurders gaan er vaak van uit dat hun standaard automatische verlichting – ook bij mist – de achterverlichting laat branden. Maar deze branden niet wanneer je de dagrijverlichting aan hebt (zie foto).

Het advies van het KNMI en de ANWB is: pas je snelheid aan, houd voldoende afstand en controleer je verlichting.

2 REACTIES

Comments are closed.