Boels Ladies Tour naar Weert

Foto’s – De absolute wereldtop aan wielrensters komt in 2017 naar Weert. Weert wordt aankomstplaats van de Boels Ladies Tour op vrijdag 1 september en vertrekplaats op zaterdag 2 september. Het is een internationale meerdaagse wielerwedstrijd met deelname uit de absolute wereldtop. Voor komend jaar maakt deze Tour deel uit van de UCI Women’s World Tour, waardoor de beste twintig ploegen van de UCI-ranglijst automatisch zijn uitgenodigd. De Ladies Tour is in 1998 opgericht en beleeft komend jaar dus zijn 20e editie.

Burgemeester Heijmans: “We zijn ontzettend blij met de komst van dit top evenement. Weert kan zich internationaal op de kaart zetten, waarbij Weert zich als groenste regio van de wereld ook nog eens kan afficheren als wielerstad. Verder is het geweldig dat dit evenement van onderop wordt gedragen. De landelijke stichting zoekt nadrukkelijk de samenwerking met alle Weerter wielerverenigingen/-organisaties, die reeds hebben toegezegd de schouders er samen onder te willen zetten.” Zo wordt er lokale kennis ingebracht bij het mee uitstippelen van de regionale route, de lokale rondjes alsmede de finish-locatie én de start-locatie voor de volgende dag. Ook zijn er vrijwilligers nodig voor de inzet van verkeersregelaars, hulp bij ontvangst van de renners etc.

Wielerwedstijd Holland Ladies Tour 2017
De organisator is de stichting Boels Ladies Tour. De komende (20ste) editie vindt plaats van dinsdag 29 augustus tot en met zondag 3 september 2017. De stichting is momenteel nog in overleg met de gemeenten om als etappeplaats te fungeren. De organisator wil graag de eerste dag de Tour door Gelderland fietsen en de tweede dag door Noord-Brabant. De laatste 4 dagen van de Tour wil de organisator voor Limburg kiezen om Noord-, Midden- en Zuid-Limburg met elkaar te verbinden. Elke etappe heeft een totale lengte van circa 110-120 km.

Weert wordt aankomstplaats op vrijdag 1 september en vertrekplaats op zaterdag 2 september. De aankomst vrijdag 1 september 2017 is tussen 15.00 en 16.00 uur. De finish-locatie moet aan specifieke eisen voldoen. Om het voor publiek aantrekkelijk te maken wordt geadviseerd om de laatste 30 km van de koers enkele lokale rondjes van circa 10 km door Weert stad of directe omgeving te verrijden. V.w.b. het vertrek uit de gemeente Weert op zaterdag 2 september om 12.00 uur, wordt bekeken of dit kan vanuit een van de dorpen. Voordeel hiervan is dat dit evenement breder dan alleen in de stad wordt gehouden en dat de binnenstad van Weert op de drukke zaterdag wordt ontlast.

Bijvangst
De stichting Boels Ladies Tour gaat ook invulling geven aan zogenaamde ‘side events’ in het kader van breedtesport en bewegen. Dit om Weert kennis te laten maken met het wielrennen, mountainbiken dan wel BMX. Ook wil de stichting meedenken aan het creëren en mogelijk structureel realiseren van een veilige wieleromgeving voor de regio Weert. Verder wordt de samenwerking gezocht met de Stadstriathlon Weert. De Stadstriathlon, dat de ambitie heeft om in 2019 het EK naar Weert te halen, streeft dezelfde ambities na als de Holland Ladies Tour. Door samen te werken, kan deze ambitie worden versterkt.