Weert komt in de kerstsfeer

Foto’s – Terwijl Sinterklaas druk doende is met het bezorgen van de cadeautjes, wordt in Weert de kerstversiering voor de dag gehaald.

Zo zijn maandag op de pleinen van de Weerter binnenstad de kerstbomen geplaatst. De kerstboom op de Markt is overigens wel ‘iets’ kleiner dan de boom die men gewend is van afgelopen jaren. Maar daardoor is de boom wel minder aantrekkelijk geworden voor nachtelijke klimmers met een glaasje teveel.

Ook in de Muntpassage is er extra aandacht voor de versieringen. In een leegstaand pand staan sneeuwpoppen die met een druk op de knop in actie komen. Ook staat er een levensgrote kerstman met een rendier naast de Taverne en worden er morgen nog grote kerstballen opgehangen die Weerter basisschoolleerlingen hebben ontworpen.

Naar de binnenstad zijn ook de lokale ondernemers aan de slag gegaan. Zo werd de sfeerverlichting op de Dries weer geactiveerd en ook in Stramproy hebben de ondernemers de handen uit de mouwen gestoken om de winkelstraat aan te kleden.

[nggallery id=’4513′]