ReddingsBrigade 1e en 2e op NK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Foto’s) Op zaterdag 24 maart vonden de Nederlands Kampioenschappen Lifesaving voor teams plaats. ReddingsBrigade Weert was met drie aspirantenteams naar Boxtel gereisd om hieraan deel te nemen en met een schitterend resultaat.

Het gemengde team in de categorie tot 11 jaar hield zich goed staande in de strijd met de grotere tegenstanders. Op het ene onderdeel werd het team derde, dan weer een keer eerste. In het totaalklassement eindigden ze op een tweede plaats en gingen zij met de zilveren medailles naar huis.

Ook de jongens in de categorie tot 14 jaar hadden behoorlijk wat grotere tegenstanders. Zij knokten zich door de wedstrijd heen en zwommen deze foutloos met diverse persoonlijke records.

Het meisjesteam in de categorie tot 14 jaar zwom een zeer sterke wedstrijd. Zij eindigden op een aantal onderdelen zoals het popvervoeren en de wisselslagestafette met afstand als eerste en wisten dit tempo gedurende de hele wedstrijd vol te houden. Het resultaat: een verdiende eerste plaats en de titel Nederlands Kampioen!

Op zondag 25 maart strijden de junioren, senioren en masters van de brigade om een plekje op het podium van het Nederlands Kampioenschap.