Rotonde Maaseikerweg weer open

(Foto’s) De rotonde Maaseikerweg – Onzelievevrouwestraat – St Maartenslaan is zaterdag in de middag weer opengesteld voor het verkeer. Het wegdeel tussen deze nieuwe rotonde en de rotonde bij de Maaspoort is wel nog afgesloten.

Veiliger en wadi

De rotonde was sinds 5 oktober afgesloten voor het verkeer. In de voorbije weken is er hard gewerkt aan het vervangen van de riolering. Er is meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de rotonde veiliger te maken door gescheiden fietspaden en zebrapaden aan te leggen. Ook is een wadi gerealiseerd. Deze wadi zorgt voor extra opvangcapaciteit van hemelwater bij extreme neerslag.

Tegenslagen weggewerkt

Er waren helaas ook enkele tegenslagen. Tijdens de saneringperiode liep de aannemer een vertraging op van twee weken. Ook vond er een lekkage aan de gasleiding plaats tijdens graafwerkzaamheden op 16 oktober j.l.

Er is vervolgens hard gewerkt om de achterstand in te halen door ook in de weekenden te werken, zo meldt aannemer Kessels Wegenbouw. En met succes, want de rotonde kon volgens planning alsnog dit weekend worden geopend. Vrijdag kon de toplaag asfalt en de belijning worden aangebracht. Na een dagje drogen konden de wegen en rotonde weer worden vrijgegeven.

Komende weken

Komende week wordt de groenvoorziening aangelegd. Ook wordt vanaf maandag gestart met het vervangen van het riool van het laatste stukje Maaseikerweg (tussen nieuwe rotonde en Maaspoort). De afsluiting van de Maaseikerweg duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, naar verwachting zeven weken.

Bekijk een impressie van de laatste werkzaamheden.