Brandweer maakt EK triatlon veiliger

(Foto’s) Van 30 mei t/m 2 juni vinden in Weert de Europese Kampioenschappen triathlon plaats in Weert. Achter de schermen wordt al enige tijd hard gewerkt aan de voorbereidingen en daar waar mogelijk helpt ook de brandweer een handje mee.

De duikers van de brandweer moesten deze week een oefening doen in de Zuid-Willemsvaart. Er werd meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de organisatie van de Stadstriatlon een handje te helpen. Tijdens het EK wordt er een drijvend platform in het kanaal gelegd waar de sporters vanaf zullen springen. Als een sporter recht in het water zou springen zou dit een levensgevaarlijke situatie kunnen opleveren. De brandweerduikers werd gevraagd om te kijken of er gevaarlijke obstakels in het water lagen.

En de vermoedens bleken te kloppen. Er lagen diverse metalen voorwerpen in het kanaal. In een lengte van nog geen 100 meter werden 4 fietsen, ijzeren onderdelen en een afzetbord uit het water gehaald. Daarnaast lag er nog een winkelkarretje in, maar dat zal later met zwaarder materieel uit de modder worden getrokken.