Vrachtwagen met vaten in brand

(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn maandag omstreeks 23.45 uur gealarmeerd voor een brand op de Bocholterweg in Altweerterheide.

Bij de meldkamer was er een melding binnen gekomen dat er een bijgebouw naast een woning in brand stond. Toen de brandweer ter plaatse kwam zag men dat het om een vrachtwagen ging. In de vrachtwagen stonden vaten, vermoedelijk met chemische vloeistoffen. Tijdens de brand waren er explosies te horen en werd er een penetrante chemische lucht waargenomen.

De brand was korte tijd overslagen naar de woning. De brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen en daarmee de schade aan de woning te beperken. De vrachtwagen ging volledig in vlammen op.

Omdat het een leegstaande woning betrof waren er geen slachtoffers bij betrokken. Er werd verder ook niemand aangetroffen op het perceel. De brand is inmiddels onder controle en de politie doet nader onderzoek naar de toedracht van de brand. Dit onderzoek moet ook duidelijkheid geven over de exacte inhoud van de vaten en/of het mogelijk drugsafval is.

Eerder bezoek van de hulpdiensten

In juni vorig jaar stonden de brandweer en politie ook al op de stoep bij het betreffende pand. Toen vanwege stankoverlast. Destijds werden er ook vaten aangetroffen.

Video via Youtube

https://youtu.be/z_OnSAnhwm8