Afscheid René Laenen bij Wilhelmina 08

(Foto’s/video) Vrijdag werd op bijzondere wijze afscheid genomen van René Laenen. René overleed zondagavond op 77-jarige leeftijd. René Laenen was een geliefd persoon bij heel veel mensen. Hij werd in de Weerter samenleving ook als verbinder gezien.

Wilhelmina ’08 zat in het hart van René Laenen. De vereniging is hem ook heel erg dankbaar voor alle jaren van inzet. Als blijk van waardering kreeg René hiervoor een bijzonder afscheid. Vandaag betrad hij voor de laatste keer het veld van zijn geliefde sportvereniging.

Het was een aangepast afscheid waarbij de mensen op afstand moesten blijven. Maar het voetbalveld was groot genoeg om een erehaag te creëren waarbij 1,5 meter afstand van elkaar kon worden genomen. Er vonden enkele toespraken plaats en er werd een minuut stilte in acht genomen. Daarna klonk een luid applaus voor René Laenen.

René Laenen & Wilhelmina ’08

René was sinds 1953 lid van de vereniging en is na zijn voetbalcarrière enkele jaren verzorger geweest van het eerste elftal. Sinds juli 2002 heeft hij het voorzitterschap van Wilhelmina ’08 bekleed. Ondanks de moeilijke tijden voor voetbalverenigingen heeft hij de vereniging met verve geleid. Zijn beleid kenmerkte zich door een grote sociale bewogenheid en waarbij hij zich als voorzitter sterk maakte voor gelijkheid van iedereen.

Video via Youtube

https://youtu.be/wMFZvdMeorE