Gemengd Koor Vivace presenteert kerstconcert ‘A Star is Born’

Op 9 december 2023 om 20.15 uur in het Munttheater Weert

Foto via: Depositphotos

Door Vivace waait een nieuwe wind. Dit jaar wil het koor de theaterbezoekers trakteren op koormuziek in al haar vormen, van klassiek tot modern en alles wat daartussen zit, a capella of met begeleiding niet alleen van piano, maar ook van harp en saxofoon. Dit staat te gebeuren tijdens het kerstconcert ‘A Star is Born’ op 9 december 2023 om 20.15 uur in het Munttheater Weert.

Musical award winnares Maaike Widdershoven neemt als soliste haar publiek mee door sfeervolle kerst- en musicalnummers. Harpiste Renske de Leuw en pianovirtuoos Ben van Daal zijn niet alleen klassiek geschoold maar houden ook van moderne muziek, jazz en improvisatie. Dat past prima bij de stijl van Weerter Saxofonist Lennard Gilissen.

Om ook nieuwere sterren voor het voetlicht te brengen treedt Lennard op mét de G-Family Band. Allemaal rasartiesten die vooral het contact met het publiek belangrijk vinden. Onder leiding van dirigent Ron Hanssen gaan zij samen met het koor op een andere manier inhoud geven aan het Kerstconcert van Vivace.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Munttheater Weert.

Maaike Widdershoven

Maaike studeerde aan het conservatorium Lichte Muziek Zang in Utrecht. Na 2 jaar wisselde ze van opleiding en richtte ze zich op Klassieke Zang. In 1995 slaagde ze cum laude. Zij werd bekend van de musical “The Phantom of The Opera”.

Daarna speelde zij jaren in overvolle theaters in Nederland en België en won de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol als Maria in “The Sound of Music”. Haar debuut in de opera wereld volgde in 2004 toen zij de rol van Polly vertolkte in “Die Dreigroschen Oper” bij Opera Zuid. In 2012/2013 was ze te zien in The musical “Aspects of Love”, ook hiervoor ontving zij een musical award. In 2015 en 2016 kreeg zij (hoofd)rollen in producties van Janke Dekker en Albert Verlinde. Ze heeft gewerkt in veel theaters, producties en liedjesprogramma’s en samengewerkt met vele bekende namen.

Renske de Leuw

Renske werd verliefd op de harp toen ze 5 was. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde masterclasses bij diverse harpisten in binnen- en buitenland. Omdat Renske haar muzikale horizon nog verder wilde verbreden heeft zij ook lessen jazz- en popharp gevolgd bij internationaal bekende harpisten als Park Stickney en Edmar Castañeda. Ze is een veelzijdig harpiste, ze treedt op als soliste, kamermuzikante, orkestharpiste en verzorgt sfeermuziek. Ze heeft tevens een grote liefde voor de kamermuziek en speelt in verschillende ensembles. Naast haar uitvoerende activiteiten is zij een bevlogen docente. Graag wil zij anderen het wonder van muziek maken laten ervaren en geeft zij de bijzondere klank van de harp aan haar leerlingen door. Daarnaast zit Renske in het bestuur van Harp Vereniging Nederland.

Ben van Daal

Ben is geboren in 1991 en begon op elfjarige leeftijd met keyboard. Hij kwam er al snel achter dat hij meer geïnteresseerd was in pianospel en begon zijn eerste lessen bij pianist Rolf Prejean. Vanaf 2008 vervolgde hij zijn pianostudie bij organist Jean-Pierre Steijvers, waar hij een grote interesse ontwikkelde voor het romantische Russische repertoire. Met het spelen van dit repertoire won hij verschillende prijzen, waaronder de 1e prijs in de Prix Dominique, Venlo in 2012, en de 2e prijs in de Piano3Daagse, Rotterdam in 2014, en bereikte in 2014 de ¼ finale van de ‘International Competition for Outstanding Piano Amateurs’ (Parijs). In hetzelfde jaar studeerde hij ook bij André Gallo, Vincenzo Maltempo en Alessandro Marino aan de Imola Piano Academie, Eindhoven. Hij studeerde bij Jelena Bazova aan Fontys Academie voor Muziek en Podiumkunsten, Tilburg.

De laatste jaren legt hij zich ook toe op het schrijven van eigen muziek en liedteksten en verovert hij Nederland met zijn fantastische eigen composities en improvisatietalent.

Door zijn brede interesse in muziek heeft hij allerlei genres gespeeld in verschillende formaties, van popmuziek tot jazz, van klassieke muziek tot improvisatie, van popbands tot bigbands tot muziektheater. Naast het solo spelen begeleidt Ben diverse bekende solisten en koren.

Lennard Gilissen

Lennard speelt sinds zijn 10e saxofoon bij de Weerter Harmonie St.Joseph 1880. Hij haalde 6 graden op de muziekschool waarvan 3 met lof (docent John van Peij), volgde de voor- conservatoriumklas bij Jan van Dongen, won in de Ere-afdeling van het prestigieuze Mgr.Ronckenconcours in 1994 en het Weerter Solistenconcours in 1996. Geleidelijk verschoof zijn aandacht naar pop en jazz, waarbij in de Leuvense jazz-scene met leerlingen en docenten van het Lemmens instituut werd opgetreden.

Hij sloot zich aan bij Guarantee, een van de meest ervaren popbands uit de regio, richtte JazzMinded! op (2002-2021) en speelde vanaf 2005 bij Harry & de Gebroeëke Zwiegelkes, oa op Bospop (2011) en Festifallz (2022). Ondertussen organiseerde hij samen met JazzMinded! masterclasses met (inter)nationale jazzmusici. Sinds 2019 is hij de initiator en drijvende kracht van de maandelijkse jamsessies in Theater de Huiskamer op de laatste donderdag van de maand, waar onervaren jonge en doorgewinterde volwassen musici met verschillende achtergronden elkaar treffen. In het dagelijks leven werkt Lennard als Maag-darm-leverarts in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

G-family Band

De G-familie Band is de ‘huisband’ van de familie Gilissen-Rietra en werd in 2022 opgericht naar aanleiding van optredens tijdens Koningsdag en de Samenloop voor Hoop. Eline (gitaar, 18 jaar), Luc (drums, 16), Esmee (zang 14), Evi (zang, 12) en vader Lennard (saxofoons en percussie) kregen daarbij de smaak te pakken, met moeder Edith als liefdevolle ondersteuning op de achtergrond. Ze vonden na een korte zoektocht de talentvolle basgitarist Marvin Frederiks (16). In 2023 had de G-family band verschillende succesvolle optredens in het Munttheater, Theatercafé de Huiskamer en bij de Weerter Huiskamerconcerten. Evi en Esmee waren daarnaast als solisten te bewonderen bij Something Ells, met Lex Uiting, Berget Lewis en Edsilia Rombley. Marvin en Luc speelden bij jamsessies in De Huiskamer en Luc trad zelfs enkele optredens op als percussionist met de bekende band Guarantee.

De bandleden zijn trots dat ze dit jaar al voor de vierde maal in het Munttheater mogen staan tijdens het Kerstconcert van Vivace. Ze hebben hiervoor met veel plezier swingend kerstrepertoire voorbereid.

Kaartverkoop

Kaarten á € 21,50 (incl. pauzedrankje) kan je reserveren via www.munttheater.nl of via mail: [email protected].