Coronacijfers RIVM – 1 april

Voorpagina Café WdG Corona Coronacijfers RIVM – 1 april

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Posts
  • #546648
   Team WdG
   Kastelein

   Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente, zo stelt het RIVM. Daarom laten ze op de kaart zien hoeveel personen per gemeente zijn opgenomen in het ziekenhuis. De verspreiding laat de woonplaats van de patiënten zien.

   Cijfers in Nederland
   Het totaal aantal positief geteste patiënten: 13.614 (+1.019)
   Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.159 (+447)
   Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.173 (+134)

   Duiding
   Vandaag zijn er 447 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 134 personen als overleden gemeld. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd.

   Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.

   De aantallen gemelde ziekenhuisopnames en meldingen van overlijden zijn vandaag lager dan gisteren. Het is belangrijk om te weten dat het aantal meldingen per dag niet het werkelijke aantal sterfgevallen of ziekenhuisopnames van de afgelopen dag is. Dit komt omdat er een vertraging zit tussen het moment van overlijden en ziekenhuisopname en de rapportage hiervan aan de GGD’en.

   De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

   De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

   Regio Weert
   Er zijn volgens de laatste gegevens van het RIVM 30 (+3) Weertenaren opgenomen in het ziekenhuis. Van de omliggende buurtgemeenten liggen er 24 (+2) inwoners van Nederweert in het ziekenhuis, 34 (+7) uit Cranendonck en 33 (+1) uit Leudal.

   Aantallen zijn geregistreerd door het RIVM. Tussen haakjes staat het aantal verschil ten opzichte van gisteren.

   Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.