Coronacijfers RIVM – 7 april

Voorpagina Café WdG Corona Coronacijfers RIVM – 7 april

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Posts
  • #547206
   Team WdG
   Kastelein

   Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente, zo stelt het RIVM. Daarom laten ze op de kaart zien hoeveel personen per gemeente zijn opgenomen in het ziekenhuis. De verspreiding laat de woonplaats van de patiënten zien.

   Cijfers in Nederland
   Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7.427 (+292)
   Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 2.101 (+234)
   Het totaal aantal positief geteste patiënten: 19.580 (+777)

   Duiding
   Vandaag zijn er 292 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 234 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

   Regio Weert
   Er zijn volgens de laatste gegevens van het RIVM 43 (+3) Weertenaren opgenomen in het ziekenhuis. Van de omliggende buurtgemeenten liggen er 25 (+0) inwoners van Nederweert in het ziekenhuis, 45 (+1) uit Cranendonck en 47 (+1) uit Leudal.

   Aantallen zijn geregistreerd door het RIVM. Tussen haakjes staat het aantal verschil ten opzichte van gisteren.

   Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.