Home Huisregels reacties

Huisregels reacties

Via de website van Weertdegekste.nl is het mogelijk om op berichten te reageren. Hier wordt gebruik gemaakt van het online discussieplatform Disqus. Dit is een platform dat op wereldwijd niveau gebruikt wordt door tal van websites.

Disqus is een zelfregulerend systeem. Dat betekent dat bezoekers zelf invloed kunnen uitoefenen zonder tussenkomst van de redactie. Je kan reacties beoordelen en ook aanmerken als ‘ongepast’.

Anoniem en dus streng

Veelal wordt er anoniem en met een schuilnaam gereageerd. Omwille deze reden wordt er zeer streng gemodereerd. Zodra een reactie wordt aangemerkt als ongepast wordt deze automatisch door Disqus verwijderd en volgt er eventueel een ban. Dat geldt ook wanneer er via de redactie klachten binnen komen over een reactie.

Noem het censuur, onzin of ontneming van de vrijheid van meningsuiting, maar veel mensen zijn zich niet bewust van de juridische consequenties en nadelige gevolgen van anonieme reacties. Wil je voorkomen dat jouw reactie wordt verwijderd? Reageer dan niet anoniem, en/of onderbouw jouw mening of reageer via facebook.com/weertdegekste.

Bij de reacties wordt gelet op o.a. relevantie, scheldwoorden, uitlokking, leesbaarheid en respect. Gebruiker accounts met ‘tijdelijke of wegwerp e-mailadressen’ worden bij voorbaat al geblokkeerd. Ga je over de schreef en wordt er door de politie gevraagd naar jouw gegevens, dan zal WdG daar haar medewerking aan verlenen. Ook reacties die worden geplaatst via de Tor-browser worden verwijderd.

Feedback

Heb je feedback voor WdG? Gebruik dan het formulier: https://weertdegekste.nl/contact. Reacties t.a.v. WdG worden verwijderd. Over de huisregels en het toepassen daarvan wordt niet gecorrespondeerd.