Home Huisregels reacties

Huisregels reacties

Al vanaf het begin van Weertdegekste.nl is het mogelijk om te reageren op berichten. Het aantal reacties is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Helaas worden er ook steeds meer reacties geplaatst waar mensen flinke overlast van ondervinden. In 2016 is daarom een zelfregulerend reactiesysteem ingevoerd. Daarbij kunnen bezoekers zelf aangeven of een reactie ‘ongepast’ is. De reactie verdwijnt dan automatisch van deze website.

Streng op anonieme reacties
Voor het minste of geringste kan een anonieme reactie al verdwijnen. Dit gebeurd grotendeels door de bezoekers van WdG zelf.

Het huidige reactiesysteem van Disqus staat toe om reacties te beoordelen of aan te merken als ‘ongepast’. Wanneer een reactie enkele malen als ongepast wordt aangemerkt, dan wordt deze automatisch door het systeem verwijderd zonder tussenkomst van WdG (zelfregulering). Wordt een gebruiker (ook wel reaguurder genoemd) meermaals als ‘ongepast’ aangemerkt, dan volgt een blokkade van het gebruikersaccount. Indien de Officier van Justitie via de politie gebruikersgegevens vordert dan zullen wij daar gehoor aan (moeten) geven.

Reageer je door middel van Twitter of Facebook dan reageer je niet meer anoniem en wordt er milder omgegaan met de beoordeling van de reacties.

Toelichting huisregels
Er zijn een aantal huisregels opgesteld zodat de reacties voor ons zo min mogelijk problemen opleveren voor onze bezoekers en vrijwilligers. Houd ze in je achterhoofd om zo teleurstelling te voorkomen. We modereren streng, bij anonieme reacties zelfs zeer streng. Je reactie kan zonder pardon en opgaaf van reden geweigerd of verwijderd worden.

Waar wordt op gelet?

  • bondigheid: houdt het kort en kopieer geen lange teksten of herhalingen.
  • relevatie: reageer op het onderwerp. Gebruik jouw reactie niet voor discussies over andere onderwerpen, de werkwijze van WdG, of het maken van reclame.
  • respect: reageer niet discriminerend, racistisch, agressief of op een andere manier beledigend of onnodig negatief.
  • leesbaarheid: reageer niet met alleen HOOFDLETTERS. Je mag jouw reactie schrijven in het Nederlands of in het dialect. Reacties met andere talen worden verwijderd, tenzij ze betrekking hebben op jouw verhaal zoals bijvoorbeeld: merci! of cool!.
  • feedback: opmerkingen over het functioneren van WdG ontvangen we graag via de mail of het contactformulier, dat werkt het snelst.
  • ik weet het beter: denk je het beter te weten, dan adviseren we je om een eigen website te beginnen. Anonieme betweters eten we op als koekjes, dus die laten we verdwijnen. Het is een ander verhaal als je onder je echte naam reageert natuurlijk.
  • wegwerp mailadres: gebruikers met tijdelijke en anonieme wegwerp-mailadressen worden geblokkeerd.

Waarom zo streng?
Gebruikers reageren veelal anoniem onder een andere naam. In het verleden heeft het al vervelende (juridische / persoonlijke) consequenties voor ons gehad. De mensen die toen reageerden bleven buiten schot. Daarom zijn we nu erg streng. Tevens reageren mensen alleen maar anoniem om te klagen. Blijf je alleen maar klagen, ook dan volgt er een verwijdering / ban. Als jouw reactie is verwijderd of niet wordt geplaatst dan is het jammer maar helaas. Dit kun je voorkomen door niet anoniem te reageren. Over de reactiemodule wordt nooit gecorrespondeerd.

Meer info over de wetgeving:
https://www.villamedia.nl/artikel/sites-verantwoordelijk-voor-anoniem-commentaar