Over Café WdG

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]WdG is de afgelopen jaren een ‘beetje’ gegroeid en het verslaggevingsgebied is groter geworden. Maar toch willen we de kleine actualiteiten en zogeheten guilty pleasures blijven brengen. Daar zijn we immers groot mee geworden. Café WdG is daarom opgericht om dit te kunnen blijven doen.

We horen regelmatig: “dit is toch geen nieuws?”. Maar er blijkt wel degelijk interesse te zijn voor ‘kleine’ gebeurtenissen en informatieberichten. Van bijvoorbeeld losse stoeptegels en kleine calamiteiten tot Weertenaren die meedoen met Temptation Island en Kelly Weekers die een boek uit brengt. Stiekem willen veel mensen dat weten. Er zitten soms items tussen die op verjaardagen en in cafés uitvoerig worden besproken. Daarom is er nu Café WdG opgericht. Vooralsnog als proef. Als het naar meer smaakt wordt dit online pop-up-cafe een definitief onderdeel van WdG.

Wie kan berichten plaatsen?

Café WdG is eigenlijk een digitaal forum. Er worden door de redactieleden en moderators onderwerpen ter tafel gebracht. Jij bent vrij om te lezen en eventueel je mening te ventileren.

Ook jij kan een bijdrage leveren. Niet alleen door reacties te plaatsen, maar je kan ook onderwerpen aanmaken bij ‘Gezocht en gevonden’ en ‘Vrek as de straot’. Je dient hiervoor eerst een account aan te maken. Je kan daarbij een eigen schermnaam kiezen. Let wel, hoe anoniemer je bent, hoe scherper Tieske je in de gaten houdt.

Eerste reactie wordt gecontroleerd

Plaats je voor het eerst een reactie of onderwerp? Dan moet deze eerst worden gecontroleerd door een moderator. Dit om spam en misbruik te voorkomen. Meestal vindt deze controle snel plaats. Als het kan binnen enkele minuten, maar bij drukte kan het even op zich laten wachten.

Abonneer-knop

Als extra functie kun jij je abonneren op onderwerpen. Dus als je een account hebt aangemaakt en op het knopje ‘abonneer’ hebt gedrukt krijg je automatisch een mailtje wanneer er een nieuw onderwerp en/of reactie is geplaatst. Je kan de onderwerpen ook volgen via Facebook: https://www.facebook.com/cafeWdG/.

Huisregels

We kunnen een hele waslijst aan regeltjes opnoemen, maar gebruik gewoon je boerenverstand en gedraag je! Mocht jij je toch ethisch onverantwoord gedragen of krijgen we klachten over je berichten, dan wijst Tieske je de deur, krijg je een ban en word je geblokkeerd.

WdG zal nooit verantwoording afleggen waarom je bent geblokkeerd en waarom een reactie is verwijderd. Hanteer gewoon de fatsoensnormen die je op de basisschool hebt geleerd en dan ben je altijd welkom in het café.

Rapporteren en blokkeren

Je kan Tieske helpen bij modereren. Onder elke reactie staat een linkje ‘rapport’. Als je een verbetering of klacht hebt over die reactie kun je dat via deze link doorgegeven. Indien er meerdere klachten binnen komen over een bepaalde reactie van een cafébezoeker, wordt de reactie verwijderd en krijgt de bezoeker een ban.

Opmerkingen in de strekking ‘dit is toch geen nieuws’ levert je ook meteen een ban op. Café WdG is juist bedoelt voor de kleine zaken die al snel als non-nieuws worden gezien. Ook zogenoemde ‘taalnazi’s‘ en overijverige zeurders krijgen een ban. Spelfouten maken mag hier gewoon, doen wij ook ;-).

Beta-fase. Suggesties?

Heb je suggesties of ideeën? Stuur een appje via de groene knop of mail via het contactformulier. Café WdG is opgericht in 2020 en zit momenteel nog in de BETA-fase. Er kunnen komende periode nog wijzigen worden toegepast.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”td-cafe”][/vc_column][/vc_row]