Bijzondere kaarsen voor IC-personeel

1 reactie 1 min. leestijd

Eric Wijffelaars van Alelier-OZO heeft woensdag 8 april het voltallige IC-personeel van het SJG in Weert 40 hartkaarsen geschonken.

Zijn initiatief is genomen om deze mensen met zijn hart en harten, een hart onder de riem te steken. Dit als dank en respect voor het harde en zware werk dat zij leveren in deze roerige tijd. Het is een tastbaar en warm gebaar dat verrassend werd ontvangen.

Het verhaal van deze kaarsen is bijzonder. Ze worden ambachtelijk gemaakt door Eric Wijffelaars zelf. Ze zijn gemaakt van gerecycled kaarsvet, resten van offerkaarsen uit heel Nederland.

Veel hoop, wensen, gebeden, liefde en warmte van de medemens zit in deze hartenkaarsen verankerd. Eric Wijffelaars draagt verpleegkundigen van de Intensive Care een extra warm hart toe omdat hij zelf ruim 3,5 jaar geleden op een IC-afdeling, in Aken, terecht kwam. Daar verbleef hij voor langere tijd vanwege een ongeval met brandwonden tot gevolg. Na een lang revalidatieproces is hij wederom kaarsen in zijn eigen atelier gaan maken.

Met deze gift hoopt hij dat er meer van dit soort initiatieven zullen volgen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie