Huisregels

Via de website van Weertdegekste.nl kun je reageren op berichten, maar we hanteren een strikt beleid. Hoewel sommigen het als censuur beschouwen, willen we je hierbij waarschuwen.

Gelieve de onderstaande huisregels te respecteren. Niet-naleving kan leiden tot verwijdering van je reactie en mogelijk blokkering van je account. We zijn bijzonder streng als je niet onder je eigen naam reageert.

Reacties kunnen automatisch worden ‘gepauzeerd’ door het systeem als bepaalde woorden of linkverwijzingen worden gebruikt, zonder tussenkomst van de WdG-redactie.

De maximale reactietermijn voor berichten is 14 dagen. De eerste reactie die geplaatst wordt door een gebruiker moet altijd eerst handmatig worden gecontroleerd door de redactie. Het kan dus enige tijd duren voordat een moderator de reactie goedkeurt. 

  • De voertaal is Nederlands, dialect is toegestaan maar minder populair,
  • Houd je bijdrage beknopt,
  • Provocerend of zeurend gedrag resulteert in een ban,
  • Reacties aan/over WdG worden verwijderd, hiervoor hebben we de contactpagina,
  • Blijf zoveel mogelijk on-topic,
  • Bedreigingen, scheldpartijen, geweldsoproepen, spam en ongevraagde advertenties zijn niet toegestaan,
  • Reacties met overmatig gebruik van hoofdletters (caps-lock-modus) worden verwijderd,
  • Over het uitsluiten of verwijderen van reacties wordt niet gecorrespondeerd,
  • Accounts die via het TOR/VPN-netwerk of wegwerp-mailadressen reageren, worden geblokkeerd.

Juridische gevolgen

Hoewel sommigen dit als censuur zien, is het belangrijk te begrijpen dat anonieme reacties juridische consequenties en negatieve gevolgen kunnen hebben. Wil je vermijden dat je reactie wordt verwijderd? Reageer dan niet anoniem en onderbouw je bericht, of gebruik facebook.com/weertdegekste.

Bij reacties wordt gelet op relevantie, scheldwoorden, uitlokking, leesbaarheid en respect. Gebruikersaccounts met ’tijdelijke of wegwerp e-mailadressen’ zoals TempMail en Protonmail worden geblokkeerd en verwijderd. Als de politie om jouw gegevens vraagt, zullen we hieraan meewerken. Reacties via het TOR-netwerk worden verwijderd.

Feedback

Wil je feedback geven aan WdG? Gebruik dan het formulier op https://weertdegekste.nl/contact. Vragen over wie, wat, waarom worden niet beantwoord. Over de huisregels en de handhaving ervan wordt niet gecorrespondeerd.