Over WdG

Weert de Gekste is een mooi voorbeeld van een uit de hand gelopen hobby. Het online medium startte begin 2004 met een vriendengroep die hun stapavonturen in de regio Weert en Eindhoven online met elkaar deelden. In die tijd was er nog geen Hyves of Facebook. De naam Weert de Gekste is een persiflage op Eindhoven de Gekste en geeft de overtuiging weer dat er in Weert genoeg te beleven valt.

Vriendschap, plezier en passie voor actualiteiten zijn nog steeds de motor van WdG dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest populaire online platforms in de regio. Naast een website en app is Weert de Gekste ook op Facebook, Youtube, Twitter en Instagram volop actief.

WdG is een online platform in de breedste zin van het woord. Bij de actualiteiten ligt de hoofdfocus op uitgaan en de inzet van hulpverleners in Weert en aangrenzende gemeenten die een sterke relatie hebben met Weert. Naast actualiteiten kun je hier ook terecht voor prijsvragen, vacatures, aanbiedingen en peilingen.

We willen het publiek blijven boeien en verrassen met content die de ‘stempel’ WdG verdient. We plaatsen daarom niet alles wat bij ons over de schutting wordt gegooid. De redactie beslist of de berichten voldoen aan de Weert de Gekste “stempel” waarbij actualiteit en relevatie voorop staan. Daarbij wordt ook rekening gehouden met feedback en statistieken van eerdere berichten.

Verslaggevingsgebied

Bij WdG ligt de focus het meest op Weert. Op deze website zijn de berichten uit Weert van ‘hyperlokaal’ niveau. Maar ook vanuit andere gemeenten worden op lokaal en regionaal niveau berichten geplaatst. Veelal over de inzet van hulpverleningsdiensten. Zo plaatsen we berichten, in mindere mate, uit de regiogemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Leudal, Maasgouw, Someren en de Belgische plaatsen Bree, Bocholt, Hamont-Achel, Kinrooi, Maaseik en Pelt. Maar het kan ook zijn als bijvoorbeeld het duikteam van de Weerter brandweer wordt ingezet in Roermond dat we dit meenemen in de berichtgeving.

Samenstelling

Bij de samenstelling van berichtgeving wordt gekeken naar bezoekersaantallen uit het verleden, relevantie en actualiteit. WdG maakt hier zelf een afweging in. In ons WdG-lab staan de berichten die we extra meten om te kijken of ze de interesse van de bezoekers hebben. Aan de hand van de resultaten wordt de samenstelling van de toekomstige berichtgeving bepaald.

Organisatie

Het team van WdG bestaat uit twee personen die dag en nacht werken om dit platform actueel te houden. WdG heeft geen kantoor of telefoonnummer. Dit omdat we ook andere werkzaamheden hebben naast WdG. De diensten van WdG worden grotendeels gratis aangeboden, dus dan moeten er elders inkomsten gegeneerd worden. Dat gebeurt deels door middel van advertenties. Maar om een boterham te kunnen eten hebben we ook nog een andere (part-time) baan. Er zijn ook een klein aantal fotografen die WdG op vrijwillige basis ondersteunen.