Dakgoot vat vlam na verwijderen van verfresten

112 Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 1 min. leestijd

Op woensdagmiddag rond 14:00 uur zijn de brandweer en politie gealarmeerd vanwege een mogelijke gebouwbrand aan de Wilhelminasingel in Weert.

In eerste instantie werden de hulpdiensten naar de verkeerde locatie gestuurd, namelijk de Emmasingel, waar echter niets aan de hand bleek te zijn. Uiteindelijk werd de juiste locatie gevonden, namelijk het gebouw waar RICK gehuisvest is.

Een voorbijganger had vlammen gezien bij het dak van het pand en de hulpdiensten gewaarschuwd. De vlammen sloegen naar binnen toe en van binnenuit werd de brand bestreden met brandblussers.

Straat afgesloten

Om de brandweer haar werk te laten doen, werd de Wilhelminasingel afgesloten tussen het stadhuis en de Nieuwe Markt. Een ladderwagen werd ingezet om de dakgoot te inspecteren. Gelukkig waren er geen vlammen zichtbaar toen de brandweer arriveerde en was er ook geen sprake meer van rookontwikkeling.

Om er zeker van te zijn dat de brand gedoofd was heeft de brandweer het verschroeide deel van de dakgoot nageblust.

Oorzaak

De brand is vermoedelijk ontstaan tijdens het verwijderen van verfresten. Gelukkig is de schade beperkt gebleven door het snelle handelen vanuit RICK en de alerte voorbijganger.

Bekijk een video: https://youtu.be/afPhQGsPwzw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie