Vanmiddag kans op stevige onweersbuien

Algemeen Informatie Weert 2 reacties 1 min. leestijd

🟡 | Het KNMI heeft ‘code geel’ afgekondigd voor grote delen van Nederland vanwege de verwachte stevige onweersbuien die vanmiddag over het land trekken, zo ook voor Limburg.

Vanmiddag worden in het westen, midden en zuiden van Nederland stevige onweersbuien verwacht. Deze buien kunnen gepaard gaan met windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur, hagel en intense regenval in korte tijd. Dit kan leiden tot verkeershinder en verstoring van buitenactiviteiten. Het KNMI waarschuwt mensen om voorzorgsmaatregelen te nemen en alert te zijn op plotselinge weersveranderingen.

Volgens de laatste weersvoorspellingen zullen de onweersbuien in intensiteit afnemen naarmate ze zich van het westen naar het oosten verplaatsen. Desondanks blijft het raadzaam om waakzaam te blijven, aangezien plaatselijke uitschieters altijd mogelijk zijn.

Het KNMI verwacht dat de meeste buien vanavond zullen verdwijnen, maar adviseert mensen om het weerbericht en eventuele waarschuwingen op de voet te volgen gedurende de dag.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties