St. Martinuskoor zingt eerste paasdag op z’n paasbest

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via St. Martinuskoor

Zondag 31 maart, tijdens eerste paasdag, wordt een oude traditie nieuw leven ingeblazen. Na enkele jaren van afwezigheid zijn ze terug: het St. Martinuskoor, aangevuld met gastzangers uit Weert en omgeving, staat dit jaar op z’n paasbest op het oksaal. Onder leiding van dirigent Jean-Pierre Steijvers zingt het koor met solisten en orkest.

De hoogmis

Bij het lezen van dit bericht is het koor al weken bezig met de repetities. Het belooft een prachtige paasviering te worden waar veel mensen van kunnen komen genieten. Om 9.40 uur begint de muziek met ‘Laudate Dominum’ van Brixi. Daarna zegent de priester de aanwezigen met wijwater, waarna om 10.00 uur de hoogmis begint.

Op het orgel speelt ‘organiste titulaire’ Lène Vermeulen-Huijts. Uitgevoerd zal worden ‘de Krönungsmesse’ van W.A. Mozart. Ook zullen diverse feestelijke paasmotetten worden gezongen, waaronder het Hallelujah van Händel.

Vrienden van het Martinuskoor

De stichting Vrienden van het Martinuskoor levert een belangrijke bijdrage en zorgt voor de nodige financiën door leden te werven. Uit de donaties worden de extra kosten voor de muziek in brede zin bekostigd. Geheel belangeloos zet het nieuw aangetreden bestuur zich hiervoor in, met hart voor mooie muziek in de kerk.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 31 maart 2024
  • Locatie: St. Martinuskerk, Markt 8 in Weert
  • Aanvang hoogmis: 10.00 uur
  • Entree: gratis

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie