Nieuwe groene buurtplek op Keent geopend door wethouder

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Woensdag heeft wethouder Martijn van den Heuvel samen met enthousiaste buurtbewoners een gezonde buurtplek in de wijk Keent geopend. Deze feestelijke gelegenheid markeerde het resultaat van een gemeenschappelijke inspanning van diverse organisaties, waaronder Punt Welzijn, Jantje Beton, IVN Natuureducatie, Gezonde Buurten, JOGG, gemeente Weert en vooral de betrokken omwonenden.

Omgeving Cruyff Court

Het project, dat gericht is op het vernieuwen en vergroenen van de omgeving rondom het Cruyff Court, heeft geresulteerd in een prachtige groene speel- en ontmoetingsplek. Deze plek biedt niet alleen meer ruimte voor beweging, maar ook uitdagendere speelmogelijkheden voor de kinderen uit de buurt.

Het afgelopen jaar hebben we nauw samengewerkt om de behoeften en wensen van de buurtbewoners in kaart te brengen. Dit begon met gesprekken tijdens de wijkpicknick, waarbij Thea van IVN, Nicole van Speeltuinwerk en Jessika van Punt Welzijn waardevolle input hebben verzameld van zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast hebben ze individuele gesprekken gevoerd met direct omwonenden om hun specifieke wensen te achterhalen.

Nieuwe buurtplek

Het ontwerp van de nieuwe buurtplek heeft gedurende het proces verschillende fases doorgemaakt, waarbij input van buurtbewoners en eerdere plannen voor de omgeving van het Cruyff Court zorgvuldig is meegenomen en geïntegreerd. Na een periode van inspraak en feedback lag er een ontwerp die breed werd gedragen.

Opening

De opening van deze groene buurtplek is niet alleen een fysieke verandering in de buurt, maar ook een mooie verbetering van de omgeving. Het is een uitstekend voorbeeld van wat mogelijk is wanneer mensen en organisaties samenwerken aan een gemeenschappelijk doel: het creëren van een gezondere, groenere en meer verbonden leefomgeving voor alle inwoners.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie