Slagerij Koos Hermanns heeft als eerste in de regio Weert het certificaat ‘Livar Geselecteerd Specialist Met Krul’ ontvangen. Daarmee kiest de slagerij bewust voor 100% Livar-varkensvlees en sluit zij zich aan bij een select gezelschap van vakslagers dat werkt volgens de hoogste standaarden voor kwaliteit en dierenwelzijn. Het certificaat is toegekend door de onafhankelijke certificeringsinstantie Kiwa VERIN.
Bewuste keuze voor topkwaliteit
Eigenaar Leon Hermanns legt uit waarom hij deze stap zet: “Ik wil mijn klanten laten proeven dat goed vlees begint bij goed dierenwelzijn. Livar-vlees is rijper, mooi gemarmerd en vol van smaak. Het onderscheidt zich echt van regulier varkensvlees en geeft ons de kans om vakmanschap en kwaliteit te laten zien.”
Wat betekent ‘Met Krul’?
De toevoeging Met Krul staat voor transparantie, kwaliteit en respect voor dier, mens en milieu. Jos Tobben, mede eigenaar van Livar: “De krul in de staart van het varken is hét teken dat het dier zich prettig voelt. Dat welzijn proef je terug in de smaak en kwaliteit. Met deze certificering laten wij en de slager zien dat het écht anders kan.”
Over Livar
Livar-varkens leven in Limburg, waar ze ruimte hebben om te wroeten en een natuurlijk bestaan te leiden. Livar staat voor “smaak als beloning voor goed dierenwelzijn” en biedt consumenten de zekerheid van eerlijk vlees met een uniek verhaal over herkomst en kwaliteit.
Met de certificering behoort Slagerij Koos Hermanns tot de groeiende groep Livar Geselecteerde Specialisten Met Krul, die consumenten meer zekerheid en transparantie bieden.
